Kingsli Koman (©AFP)
Kingsli Koman (©AFP)

I to se dogodilo: Koman prvi put u karijeri nije šampion

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 23:23

Prekinut niz dug 11 godina...

Kada je letos potpisao za Bajern, svima je kroz glavu prošlo kako će konačno osvojiti trofej u karijeri. Međutim, 'baksuzni' Hari Kejn je umesto toga prekinuo jedan drugi niz u evropskom fudbalu. Svojim 'prokletstvom' učinio je da Kingsli Koman po prvi put u karijeri ne postane šampion.

Zvuči neverovatno, s obzirom na to da će u junu proslaviti 28. rođendan, ali za one kojima je ranije taj podatak promakao - da, otkako je kao tinejdžer debitovao za seniorski tim Pari Sen Žermena, Koman je svaku sezonu završio sa titulom u rukama.

Izabrane vesti

Dva puta u Ligi 1 sa Pari Sen Žermenom, još toliko u Seriji A sa Juventusom, a onda podigao još osam titula sa Bajernom. Sve do ove sezone...

Koman je, inače, jedan od najtrofejnijih igrača u svetu fudbala. U dosadašnjoj karijeri osvojio je 29 trofeja sa pomenutim klubovima, ali će 'žetvu' kako stvari stoje naredne sezone morati da nastavi u drugom timu. Kako piše nemački Kiker, minhenski klub će na leto saslušati sve ponude za reprezentativca Francuske. Bavarci navodno cene Komana, posebno zbog gola, kojim je u finalu doneo trofej Lige šampiona 2020. godine protiv Pari Sen Žermena, ali su nezadovoljni zbog povreda kojima je sklon i slabim napretkom u njegovoj igri - posebno kod odluka u završnoj trećini terena - te mu neće stajati na putu ukoliko na leto poželi da napusti ekipu.

Ove sezone je odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, postigao pet i namestio tri gola.


tagovi

Bajern MinhenKingsli Koman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara