Realova ekipa posle meča (©Reuters)
Realova ekipa posle meča (©Reuters)

I vuk sit i ovce na broju: Karletova klopka sa Rodrigom i polemika zvana Erling Haland

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.04.24. | 09:58

Nema nezadovoljnih posle sinoćnjeg remija Reala i Mančester Sitija

Odmah da kažemo: ovde ovci nije bilo. Ovde su se dva čopora krvoločih vukova sukobila oko plena koji im je najbitniji: statusa najboljeg na Starom kontinentu. I dobrano su se izgrizli. Ali kad se podvuče crta, i jedni i drugi sasvim zadovoljni posle sinoćnjeg remija (3:3) na stadionu “Santjago Bernabeu”.

Real jer je protiv aktuelnog šampiona Evrope – i da budemo sasvim iskreni po mnogima najboljeg tima planete poslednjih godina – uspeo da odigra apsolutno egal utakmicu, iako je bilo i onih koji su mu predviđali potop.

Izabrane vesti

Siti jer on još ne može da se smatra toliko velikim klubom – niko to ne može u stvari – pa da unapred računa na pobedu na kultnom madridskom stadionu.

Svi srećni dakle. Fudbalski fanatici posebno. Zbog ovakvih utakmica se fudbal voli. Bilo je tu svega. I evrogolova i tempa i duela koje čujete i preko TV ekrana. Bilo je naravno i taktičkog nadmudrivanja dvojice fudbalskih velemajstora.

KAKO JE ANČELOTI PREVARIO GVARDIOLU I KOLIKO BI REAL DAO SITIJU PRE PAR GODINA?

Španci tako hvale odluku Karla Ančelotija da fotokopira sistem koji je ne tako davno igrao sa Karimom Benzemom i Vinisijusom u glavnim napadačkim ulogama. S tim da Brazilac sada otišao u sam špic, dok je njegovu ulogu na levom krilu imao Rodrigo. Uspelo je. Rodrigo je drugi Realov gol postigao baš na Vinijevo dodavanje, koji je potom upisao i drugu asistenciju pasom za Fedea Valverdera i konačnih 3:3.

Mislim da me nisu očekivali na levoj strani. Tamo je uvek Vini. Ovog puta smo igrali drugačije i sve je ispalo kako treba”, rekao je Rodrigo posle meča.

Ali to što su Španci nezadovoljni, ne znači da se u Mančesteru drugačije osećaju. Pep Gvardiola podseća na sudar od pre dve sezone, kada je Siti imao vođstvo od 1:0, pa je 90, 91. i 95. minutu primio tri gola i tako ispao iz Lige šampiona.

Ovo je proces. U moje prve tri utakmice u Sitiju u ovakvoj utakmici bsmo izgubili sa 1:4 ili 1:5. Tada nismo bili emotivno stabilni, a to je ključ. Prihvati dobre trenutke, budi stabilan u teškim. Rekao sam igračima pre utakmice, ako mislite da ćete da dođete na noge Realu u Ligi šampiona – njihovom takmičenju – sa idejom šta će se tačno desiti u tih 90 minuta grdno se varate. Protiv Reala je nemoguće držati kontrolu utakmice tokom svih 90 minuta. Ali to kako se nosiš sa teškim trenucima je ključ”.

BERLINSKI ZID ANTONIO RIDIGER, ŠTA MISLIMO O ERLINGU HALANDU?

Erling Haland nevidljiv (©Reuters)Erling Haland nevidljiv (©Reuters)

I na druge detalje sa utakmice na jugu i severu Evrope gledaće na sasvim drugačiji način. Recimo, na uticaj Erlinga Halanda. Samo 20 puta je dotakao loptu, najmanje od svih igrača na terenu. Imao je jedan šut iz teškog ugla na samom startu i posle toga ga je Antonio Ridiger uhapsio. Kako to kaže Rafael Van der Vart, nekadašnji prvotimac Reala…

Erling Haland je bio veoma loša. Kada ne postigne gol, prilično je beskoristan. Na lopti je sasvim prosečan. Čak su ga i saigrači preskakali. Bio je najgori na terenu”.

Sa druge strane, Englezi traže opravdanja. Mančester Ivning Njuz tako tvrdi da Bernardo Silva i Fil Foden ne bi imali toliko prostora da se istaknu da Ridiger nije sve vreme jurio za Norvežaninom. I ističu još jedan detalj u prvi plan. Izgubljenu loptu Fila Fodena, Vinisijus ima prostor pred sobom, a svi znamo da je tada najopasniji. Ko ga je tako brzog stigao i loptu ćušnuo u aut? Upravo Erling Haland. Minut kasnije Foden je pogodio za 2:2. Ko zna da li bi tog gola bilo da nije bilo Halanda u defanzivi.

REALOVA SPECIJALNA JEDINICA U VEZI, FODEN ODUŠEVIO I ANRIJA

Eduardo Kamavinga i Fil Foden (©Reuters)Eduardo Kamavinga i Fil Foden (©Reuters)

Tu dolazimo do sledeće teme sa utakmice, a ona se tiče veznog reda. Madridski As tako podvlači da je četvorougao Fede Valverde, Eduardo Kamavinga, Toni Kros, Džud Belingem u potpunosti obavio svoje. Kamavinga je postigao prvi gol – na kraju upisa kao autogol Rubena DijašaValverde treći za Real, a još bitnije: svi zajedno su pokupili sijaset lopti na sredini terena. Zato je Siti, tumači dalje isti list, sva tri gola i mogao da postigne samo šutevima van kaznenog. Kroz centar nisu mogli. Kros je tako osvojio sedam lopti, Kamavinga i Belingem po šest, Valverde pet. Impresivan utisak protiv rivala kakav je Siti, jedino što je nedostajalo je Belingemov učinak u napadu, fantastično je krenuo u sezonu i usporio, pa  Ančeloti priznaje: “Nedostaje mu svežine”.

S druge strane, ima i Siti čime da uzvrati. Podsetiće Građani da Kevin De Brujne nije igrao zbog stomačnog gripa, a da je Fil Foden sa svoje 23 godine zaista izrastao u opasnu zverku.

Kada se Haland ne pojavi na terenu ili je De Brujne povređen, Foden je taj koji stavi ceo tim na ramena ponose ga. E, tad tek možemo da pričamo o igraču svetske klase, a Fil Foden je definitivno svetska klasa”, vrlo jasno je to objasnio još jedan takav as, makar nekadašnji, legendarni Tjeri Anri.



tagovi

Erling HalandFil FodenReal MadridMančester SitiAntonio RidigerKarlo AnćelotiRodrigoVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara