Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Ispadanje iz Eredivizije je samo pitanje vremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 11:28

Den Hag u prilično nezavidnoj situaciji pred premijeru 29. kola prvenstva Holandije i gostovanje Viteseu

Dva mesta koja vode u drugu ligu Holandije donedavno su se činila rezervisanim, a sada je došlo do određenih promena. Emen se probudio, a Den Hag zaspao. Borba za opstanak će biti uzbudljiva, ali u njoj kao da neće biti žuto-zelenih. Pobeda bi Rodama bila dobrodošla večeras na premijeri 29. kola Eredivizije, ali šanse za to izgledaju unapred male, jer Den Hag gostuje Viteseu (20.00).

Tim iz Arnema se potpuno vratio na kolosek, posle krize koja je trajala otprilike od kraja januara do kraja februara. Prošlog vikenda, na primer, Vitese je stigao do 17. ligaške pobede. Istina, srećno. U završnoj fazi meča protiv Tventea u gostima, Vitese je dobio jeftin kazneni udarac, koji je Usama Tanane realizovao i omogućio svom klubu da stigne do 55 bodova, samo tri daleko od drugoplasiranog PSV-a.

Izabrane vesti

20.00: (1,25) Vitese (6,50) Den Hag (10,0)

Večerašnji duel sa Den Hagom je vrlo važan za momke Tomasa Leča, ali već kroz osam dana Vitese očekuje finale Kupa protiv Ajaksa. Dakle, postoji šansa da žuto-crni osvoje trofej, baš kao i pre četiri godine. Taj podvig bio je jedini trofej koji je klub iz Arnema uspeo da uzme u istoriji.

Sa druge strane, ispadanje iz Eredivizije je, izgleda, samo pitanje vremena za Den Hag. Prošle godine su se Rode spasle administrativnom intervencijom KNVB-a, koji je sezonu označio suspendovanom usled pandemije virusa korona. Ali, takva pomoć verovatno neće doći u narednim nedeljama. ADO će sada morati da pokuša sam. Trenutno je ekipa sa Hofstada na poslednjem mestu, sa samo 15 bodova, odnosno sedam daleko od sigurne luke.


Prošlog vikenda su stvari ponovo krenule po zlu za igrače Ruda Bruda. Žuto-zeleni su kod kuće protiv Utrehta brzo primili dva pogotka. Na kraju, gosti su slavili sa 4:1. Sada ih očekuje sudar sa timom koji je neporažen na sedam vezanih mečeva, a na šest od tih sedam je trijumfovao. U međuvremenu, Den Hag je nanizao četiri poraza. Vitese će ući u utakmicu bez kapitena i golmana Remka Pasvera, koji ima problema sa preponama. Sa druge strane, ADO ne može da računa na napadača Mihijela Kramera, koji je poslednje dve utakmice propustio zbog povrede kolena.


tagovi

Holandija 1EredivizijaViteseAdo Den HagDen Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara