(©Reuters)
(©Reuters)

Joškova peta kasnila, VAR opet presudio Dinamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 22:50

Zagrepčani se i sa osmog gostovanja u Španiji vraćaju pognutih glava

Sanjali su u Zagrebu polufinale Lige Evrope, ali nova senzacija posle eliminacije Totenhema je izostala. Unai Emeri još jednom je pokazao da zna kako se pobeđuje u Ligi Evrope (sa Seviljom ima tri trofeja u ovom takmičenju) i odveo Viljareal u polufinale. Posle 1:0 na Maksimiru pre nedelju dana, Žuta podmornica savladala je Dinamo i kod kuće - 2:1 (2:0).

Ponovo je važnu ulogu odigrala VAR soba, koja je posle penala u prvom meču, večeras pomogla sudiji Daniju Makeliju da poništi odluku o ofsajdu i u 36. minutu, ipak, pokaže na centar. Milimetri su odlučivali da li je Samjuel Čukvuze bio u liniji sa Joškom Gvardiolom. Holanđaninu je javljeno da jeste, kasnila je peta hrvatskog defanzivca, pa je Nigerijac upisao asistenciju za Paka Alkasera. Sve je, inače, počelo nesporazumom Jakića i Majera na sredini terena, odnosno presečenim dodavanjem Danija Pareha.

Izabrane vesti

Imao je Viljareal i pre toga inicijativu, Čukvuze je pogodio stativu posle kornera u 25. minutu (potom i u 75), ali su u drugom delu prvog poluvremena gosti uspeli da malo prebace težište na polovinu rivala. Ipak, posle pogotka Đerara Morena - njegovog 25. ove sezone, a šestog u Ligi Evrope - u 43. minutu, sve je bilo jasno. Albiol je pokrenuo akciju sa svoje polovine, istrčao do kaznenog prostora rivala i tamo pokušao da asistira Alkaseru, ali je Danac Lauritsen umalo postigao autogol. Pogodila je, ipak, lopta Livakovića, a na nesreću Zagrepčana na odbitak je najbolje reagovao sjajni Moreno.

U nastavku su igrači Viljareala odrađivali posao, čuvali su energiju za borbe na domaćoj sceni gde jure mesto u nekom UEFA takmičenju sledeće sezone i polufinalni dvomeč sa Arsenalom (29. aprila i 6. maja), ali su uporni gosti uspeli to da iskoriste i dođu do utešnog gola. Strelac je bio najopasniji igrač Modrih, Mislav Oršić, koji je i u prvom poluvremenu dvaput zapretio Džeronimu Ruljiju, ali nedovoljno da bi savladao Argentinca. Treći pokušaj mu je doneo sreću, a velike zasluge idu Brunu Petkoviću koji je majstorski dodao petom. Rovit je bio Dinamov napadač i pod upitnikom za mesto u startnoj postavi, ali je Damir Krznar odlučio da ga pošalje na teren od prvog minuta i nije pogrešio. Jedini je uz Oršića zadavao probleme domaćim defanzivcima.

Nedovoljno, ipak, da bi klub iz Zagreba izbegao i osmi poraz na isto toliko gostovanja u Španiji.

Da je iskoristio jednu od dve prilike koje je imao posle pogotka, najbolji strelac Dinama sa šest golova u Ligi Evrope ove sezone uneo bi dramu u finiš utakmice, ali nije bio dovoljno precizan. Posebno je loše šutirao iz slobodnjaka sa ivice kaznenog u 89. minutu, kada je izabrao snagu umesto preciznost.

LIGA EVROPE - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Roma - Ajaks 1:1 (0:0) /prvi meč: 2:1/

/Džeko 72 - Brobi 49/

Mančester junajted - Granda 2:0 (1:0) /prvi meč: 2:0/

/Kavani 6, Valjego ag 90/

Slavija Prag - Arsenal 0:4 (0:3) /prvi meč: 1:1/

/Pepe 18, Lakazet 21, Saka 24. Lakazet 77/

Viljareal - Dinamo Zagreb 2:1 (2:0) /prvi meč: 1:0/

/Alkaser 36, Moreno 43 - Oršić 75/


tagovi

Dinamo ZagrebViljarealĐerar MorenoPako AlkaserJoško GvardiolLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara