Jugović sumirao utiske: Muslin je bio u pravu! Tim nisu samo kvalitetni igrači, šteta što su pravljeni radikalni potezi...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 08:39

Legenda jugoslovenskog fudbala o razlozima rane eliminacije Srbije sa Mundijala

Osam godina Srbija je čekala da se nađe na nekom velikom takmičenju, ali je izlazak iz grupne faze na kontinentalnom ili planetarnom skupu najboljih selekcija već došao do punoletstva. Utisak je, ipak, da se Srbija nije obrukala na Svetskom prvenstvu, ali da je svakako mogla više i bolje. Za to je, zasigurno, imala kvalitet.

Zato se postavlja racionalno pitanje - šta je to Srbiji nedostajalo u Rusiji kako bi se konačno prošla ta prva runda i zaigrao najozbiljniji fudbal u eliminacionoj fazi? Legenda jugoslovenskog fudbala Vladimir Jugović pokušao je da iznese svoje viđenje cele situacije i zašto ekipa Mladena Krstajića nije ostavila snažniji pečat.
"Uspeh je sam odlazak na Svetsko prvenstvo, to je velika stvar. Šteta je samo što su rađeni neki radikalni potezi, poput smene selektora, postavljanje mladog trenera i podmlađivanje ekipe", počeo je Jug​ović svoju analizu za Kurir

Izabrane vesti

Posle završenog učešća Srbije na Mundijalu bilo je komentara da je ekipi nedostajalo mnogo toga - od kvalitetnih kreatora igre, do uigranosti samih igrača na terenu. Jugović se donekle saglasio s tim konstatacijama.
"Nisam saglasan što se tiče 'desetki'. Šta su Ljajić, Sergej ili Tadić? Nisu 'desetke' problem, nemamo više 'osmice'. Muslin je obrazlagao odluke o igranju ili neigranju pojedinih igrača. I bio je u pravu. Ja sam samo navijač, nisam tako stručan kao Muslin. Bio sam dete, ali sećam se  da su na prvenstvu u Španiji u timu zajedno igrali Šljivo, Pižon i Sušić. Nekada nije dovoljno samo staviti kvalitetne igrače. Tim je nešto drugo", smatra Jugović i nastavlja:
"Kod nas mi nedostaje ta agresivnost. Tako je bilo i dok sam ja igrao u reprezentaciji, pre moje, a i posle moje generacije. Nismo dovoljno fokusirani da napravimo rezultat", kaže Jugović za Kurir

On veruje da je Aleksandar Prijović, primera radi, trebalo da igra više, a otkrio je i kakvo mu je mišljenje povodom samog tima koji je otišao u Rusiju i podmlađivanja izvedenog uoči takmičenja.
"Ne bi mi bilo svejdno da sam igrao u kvalifikacijama i izborio plasman na Svetsko prvenstvo, a da me selektor ne pozove da igram na tom Svetskom prvenstvu. To je ljudski. I da imam 33 godine, isto bih osećao".

Foto: Star Sport


tagovi

Rusija2018Vladimir JugovićSlavoljub Muslin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara