©Reuters
©Reuters

Junajted ispustio pobedu, a ni bod nije zaslužio! Brentford četiri puta pogađao okvir gola

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 23:09

Dramatičan meč na Bentford Komjuniti stadionu okončan bez pobednika - 1:1

Kada misliste da Mančester Junajted ne može da izgleda gore nego što je već izgledao, da na terenu ne može da bude bespomoćniji nego što je već bio, on na delu pokaže da može! Ekipa Erika ten Haga je demonstrirala neverovatnu moć preživljavanja na gostovanju Bentofrdu. Prošla je kroz pakao na ovom gostovanju, pavim čudom uspela da sačuva svoju mrežu 96. minuta, a onda iznenada povela golom Mejsona Maunta. Ipak, pravda je zadovoljena u devetom minutu nadoknade, kada je Kristofer Ajer postavio konačan rezultat na Bentford Komjuniti stadionu - 1:1 (0:0).

Međutim, sjajna ekipa Tomasa Franka je zaslužila još dva boda. Napadala je tokom čitave utakmice, uputila 31 udarac ka protivničkom golu, čak četiri puta pogađala okvir, a na kraju je umalo surovo kažnjena. Sa druge strane, gosti iz Mančestera će žaliti za pobedom, jer su došli do vođstva u nadoknadi, ali je i njima jasno da ni taj bod nisu zaslužili.

Izabrane vesti

Da je Junajted slavio uloga tragičara bi pripala Ajvanu Toniju, koji je propustio najviše izglednih prilika pred protivničkim golom. Pogodio je stativu u 24. minutu, a potom još nekoliko puta slao loptu preko prečke. Devet minuta kasnije Zanka je golavom pogodio prečku, dok su okvir gola u drugom poluvremenu tresli Joan Visa i Brajan Embuemo.

U svim tim naletima domaćina, jednostavno je morala da padne koncentacija u domaćim redovima. To se dogodilo rezervisti Samanu Godosu, koji je pokuašao da razvije brz napad sa svoje polovine, ali je veliki pritisak izvršio Hojlund, oduzeo mu loptu i omogućio Brunu Fernandešu da kreira napad svoje ekipe. Nakon serije odličnih pasova i niza nedovoljno dobrih startova domaćih defanzivaca, Kasemiro je uposlio Maunta pred protivničkim golom, a nekeadašnji igrač Čelsija je poslao u suprotan ugao, iza leđa nemoćnog Marka Flekena.

Crvenim đavolima taj ogroman impuls samopouzdanja nije bio dovoljan Crvenim đavolima da održe koncentraciju i defanzivnu stabilnost u samoj završnici utakmice. Domaći igrači nisu potonuli, već su krenuli po spasonosne bodove. Ajvan Toni se za sve promašaje iskupio velikom požrtvovanošću u devetom minutu nadoknade, kada je odlično driblao na levom krilu, a onda u pravom trenutku poslao loptu na vrh peterca odakle ju je u protivničku mrežu zakucao Ajer.

Brentfrord je niz mečeva bez pobede u Premijer ligi produžio na sedam, ali večerašnje izdanje ekipe Tomasa Franka nagoveštava da je izlazak njegove ekipe iz rezulltatske krize veoma blizu.

PREMIJER LIGA – 30. KOLO

Subota

Njukasl - Vest Hem 4:3 (1:2)

/Isak pen 6, pen 77, Barns 83, 90+1 - Antonio 21, Kudus 45+10, Bouen 48/

Bornmut - Everton 2:1 (0:0)

/Solanke 64, Kolman 90+1ag - Beto 87/

Čelsi - Barnli 2:2 (1:0)

/Palmer 44, 78 - Kalen 47, O'Šej 81/

Notingem Forest - Kristal Palas 1:1 (0:1)

/Vud 61 - Mateta 11/

Šefild Junajted - Fulam 3:3 (0:0)

/Brereton Dijaz 58. 69, Mekbarni 68 - Paljinja 62, De Kordova Rid 86, Muniz 90+3/

Totenhem - Luton 2:1 (0:1)

/Kabore 51ag, Son 86 - Čong 3/

Aston Vila - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Dijabi 36, Konsa 65/

Brentford - Mančester Junajted 1:1 (0:0)

/Ajer 90+9 - Maunt 90+6/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara