Matijas Soule i Kajo Žorž (©AFP)
Matijas Soule i Kajo Žorž (©AFP)

Juveovi Južnoamerikanci oživeli Frozinone, Turati mu sačuvao prvu pobedu u 2024. godini

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 14:39

Kanarinci prekinuli seriju od sedam mečeva bez pobede u Seriji A preokretom protiv Kaljarija

Oživeo je Frozinone, konačno je sunce ogrejalo stadion Benito Stirpe. Tri nedelje po ulasku u 2024. giodinu ekipa Euzebija Di Frančeska ostvarila je prvu pobedu u istoj pošto je posle preokreta pred svojim navijačima savladala Kaljari – 3:1 (0:1).

Pobedu koja je Kanarince udaljila od opasne zone domaćem timu doneo je tandem Juventusovih Južnoamerikanaca Matijas SouleKajo Žorž golovima u završnih dvadesetak minuta meča, mada je veliku ulogu da se Kaljari ne vrati na Sardiniju sa bodom u džepu odigrao i golman Frozinonea Stefano Turati sa dve sjajne odbrane u nadoknadi.

Izabrane vesti

Bio je Frozinone u slobodnom padu do današnje utakmice, samo bod je osvojio na prethodnih sedam mečeva, a niz od pet poraza u Seriji A bio je na dobrom putu da nastavi i danas, budući da je u 26. minutu Ibrahim Sulemana doneo prednost gostima. Međutim, domaćin je u većem delu meča bio bolji, konkrentiji rival, posebno posle primljenog gola, pa je već u nadokandi prvog dela uspeo da zatrese protivničku mrežu. Ipak, pogodak Enca Barenečee poništen je zbog faula u napadu.

Frozinone je do zasluženog izjednačenja došao sredinom drugog dela kada je Luka Maciteli na asistenciju rezerviste Abdua Haruija glavom pogodio mrežu. Desetak minuta kasnije navijači na Benito Stirpeu proslavljali su preokret u režiji Matijasa Soulea. Argentinsko krilo koje blista od letošnjeg dolaska na pozajmicu iz Juventusa još jednom je blesnulo u 75. minutu. Sevnula je levica 20-godišnjeg Argentinca iz slobodnjaka sa ivice kaznenog prostora, niije Simone Skufet ništa mogao da uradi kako bi sprečio osmi prvenstveni pogodak Soulea.

Izabranici Klaudija Ranijerija dugo su bili nemoćni da priprete rivalu, ali su u samoj završnici umalo stigli do izjednačenja u dva navrata. Oba puta pretili su gosti posle prekida, ali je Turati vanserijskim intervencijama zaustavljao udarce Alberta Dosene i Leandra Pavoletija, omogućivši Kaju Žoržu da na drugoj strani praktično u prvom sledećem napadu overi pobedu. Najnovije pojačanje ekipe Nadir Zortea (pozajmljen od Atalante) poslužio je Brazilca kao na tacni, a napadač takođe pozajmljen od Juventusa ubacio je loptu sa tri metra u mrežu za svoj tek drugi gol u sezoni i još bitnije – prvu pobedu ekipe još od kraja novembra.

SERIJA A – 21. KOLO

Subota

Roma - Verona 2:1 (2:0)

/Lukaku 19, Pelegrini 26 - Folorunšo 76/

Udineze - Milan 2:3 (1:1)

/Samardžić 42, Tovan 62 - Loftus Čik 31, Jović 83, Okafor 90+3/

Nedelja

Frozinone - Kaljari 3:1 (0:1)

/Maciteli 64, Soule 75, Žorž 90+5 - Sulemana 26/

15.00: (2,85) Empoli (3,20) Monca (2,55)

18.00: (3,70) Salernitana (3,20) Đenova (2,25)

20.45: (5,70) Leče (3,50) Juventus (1,68)

***kvote su podložne promenama




tagovi

KaljariFrozinoneMatijas SuleKajo ŽoržSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara