Južnoafrički investitor ulaže u Radnički iz Pirota: Mi ne igramo u režimu tri za tri, pucamo na Superligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 14:31

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kaže da će sve biti jasnije sledeće nedelje

Ideja Fudbalskog saveza Srbije je da omogući svim klubovima da pređu u privatno vlasništo i mada se za sada niko javno ne oglašava čini se da je Radnički iz Pirota blizu mogućnosti da možda ne dobije novog vlasnika, ali svakako novog investitora. I to iz inostranstva. Gradonačelnik Pirota Vlada Vasić u intervjuu za lokalni Plus Online otkriva da je investitor iz Južne Afrike zainteresovan da preuzme brigu o klub sa stadiona “Dragan Nikolić“.

Vasić za Plus Online kaže da je dobio prvi predlog ugovora o finansiranju, da je izneo neke zamerke i da sada čeka odgovor investitora čije ime nije želeo da otkriva dok se sa njim ne upoznaju i delegati Skupštine Radničkog što bi trebalo da se desi već koliko sledeće nedelje.

Izabrane vesti

Ime investitora dakle nije otkrivao, ali je naveo da “ima bogato iskustvo u finansiranju sporta u Litvaniji i Letoniji“.

Zainteresovan je da uloži i u Srbiji, a otkud baš u Pirotu?

I zbog toga što Pirot ima dobar imidž i zato što gajimo fer odnos u sportu, nemamo nikakvih problema sa FSS, uvek su svi igrači ispoštovani, nemamo ništa na arbitraži. Znaju svi da igramo pošteno ligu, da nismo u nekom režimu tri za tri i tako dalje“, kaže Vasić za Plus Online.

Želja Pirota je da Radnički dobije stabilnog finansijera, koji će...

Razvijati fudbal sa domaćim igračima, koji će znaćajno popraviti rad u stručnom delu, koji će naravno dovesti određena pojačanja, koji će da znatno podigne kvalitet omladinskog pogona. I da onda pucamo na Superligu“.

Za sada to nije realno i ovde je Vasić potpuno iskren.

Lokalna samopuprava ne može da se bavi profesionalnim fudbalom. Niti imamo dovoljno para za to, niti imamo kadrove, niti je to naš posao. Želimo masovni sport, amaterski sport. A ako već idemo u profesionalne vode, onda tu treba jaka kadrovska struktura i jak investior“.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara