(©Reuters)
(©Reuters)

Kad je ispao iz Lige šampiona prvak Belgije počeo da igra

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 18:01

Antverpen ušao u pobedničku seriju – 3:1

Klasičan slučaj sa ekipama koje opiju svetla Lige šampiona, jer nisu njeni redovni gosti. Tako je i Antverpen, prvak Belgije, potpuno zapustio domaće prvenstvo, pao u sredinu tabele, pošto mu je bilo mnogo primamljivije, inspirativnije, da se bori sa Barselonom, Portom, Šahtjorom, nego sa društvom u nacionalnoj ligi koje je „preslišao“ godinu dana ranije.

Ali, onog momenta kada je Antverpen ispao iz Lige šampiona, kada je shvatio da još nije sazreo da se nosi sa najvećima, a nema ni bod posle pet kola, okrenuo se onom „od čega se živi“ i počeo da pobeđuje.

Izabrane vesti

Novo kolo – nova pobeda. Četvrta u poslednjih pet kola belgijskog prvenstva. Ovog šuta crveno-beli su kao gosti savladali Serkl Briž – 3:1.

Sa ova tri boda Antverpen je skočio, makar privremeno, na treće mesto. Mada, o odbrani titule teško da može da sanja, pošto lider Union, sa utakmicom manje, ima osam bodova više i igra izvanredno.

Bio je gostujući tim dosta bolji tokom celog meča. Uz snažan voljni momenat do izražaja je došla razlika u klasi. Snažan pritisak od starta, uz dosta promašenih prilika. Ali, do prvog gola čekalo se 20 minuta. Balikviša je sve pripremio i poslao pas za Ekelenkampa, kojim je pobegao odbrani Serkl Briža i pogodio za 1:0.

Moglo je vrlo brzo sve da bude gotovo, ali je Varleson spasao Serkl da ne ode u dva gola minusa, pošto je zaustavio veliku šansu koju je imao Edžuke, a potom i Aldervireld posle kornera.

Sjajnu utakmicu odigrao je trio Edžuke – Balikviša – Ekelenkamp, za koji zeleno-beli nisu imali nikakvo rešenje. Dvojica iz tog trija je „zamesio“ i drugi gol Anterpena: asistencija se piše Ekelenkampu, a egzekucija Edžukeu.

Uspeo je Serkl Briž da se trgne posle toga i da odigra odličnih 15 minuta. Najpre je Denki u 59. minutu pogodio prečku, da bi se u 70. ispravio i smanjio zaostatak njegovog tima na 1:2. I odmah u sledećem napadu fudbaler iz Togoa imao je priliku glavom da izjednači, ali je lopta prošla pored gola.

Kada je Antverpen preživeo taj uraganski napad, uspeo je da smiri utakmicu, a serijom izmena da slomi ritam Serkl Briža. Imao je Balikviša u 85. minutu zicer, prazan gol, da stavi tačku na utakmicu, ali je promašio. Tako da je neizvesnost ostala da lebdi sve do 97. minuta, kada je tinejdžer Ilenikena pogodio za 3:1 i zaključio meč. 



tagovi

AntverpenSerkl BrižBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara