Pogodak Dugala (© Reuters)
Pogodak Dugala (© Reuters)

Kad se igra baraž Blekpul pobeđuje: Keni Dugal za plasman u Čempionšip (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 18:01

Australijski vezista golovima sa distance kreirao preokret nad Linkolnom

Sve je bilo kako tabela nalaže. Hal i Piterboro su direktno osigurali plasman u Čempionšip, a u drugi razred engleskog fudbala otišao je i Blekpul, trećeplasirani tim na kraju osnovnog dela prvenstva Lige 1. Taj status potvrdio je u baražu, tako što je u dva meča bio bolji od Oksforda (3:3, 3:0), da bi u finalu na Vembliju nadvisio Linkoln – 2:1.

I to preokretom u režiji Kenija Dugala. Australijski vezista postigao je oba gola za sastav Nila Kričleja i posle šest godina vratio ga u Čempionšip. Na sličan način. Skoro sa iste udaljenosti: najpre levicom u 34. minutu u bliži ugao golmana Alkesa Palmera, a u 53. desnom nogom, opet sa 17, 18 metara, silovito i precizno. Dovoljno da poništi vođstvo Linklona stečeno već u 46. sekudi autogolom Olivera Turtona.

Izabrane vesti

Na prethodnih 36 utakmica Dugal je pogodio ukupno dvaput. Krajem marta na gostovanju Oksfordu u ligaškom delu borbe za bodove, pa pre devet dana protiv istog rivala u doigravanju. Nešto ranije je upisao i jednu asistenciju, takođe protiv Oksforda. Otkako je stigao na Ostrvo odigrao je 82 zvanična meča i nikad nije bio ovako pšrecizan. Niti se to od njega kao zadnjeg veznog traži. A onda kad je njegovom timu bilo najpotrebnije proradila je dalekometna paljba za veliku radost navijača kluba sa severozapada Engleske.

Blekpul je na taj način dokazao da je specijalista za mečeve koji odlučuju o plasmanu u viši rang. Osam puta u istoriji bio je u finalima baraža, a ovo mu je bio šesti trijumf. Uspeo je 1992, 2001, 2007, 2010, 2017. i evo još jednom.

Ako se sledeće godine dokopa baraža za popunu Premijer lige...



tagovi

BlekpulLinkolnČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara