Julijan Nagelsman (Reuters)
Julijan Nagelsman (Reuters)

Kakav šamar Bajernu: Ništa od Nagelsmana!

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 10:59

Ostaje na klupi reprezentacije Nemačke

Bajern je pravio račun bez krčmara i ozbiljno se precenio.

Planirao je da Tomasa Tuhela nasledi Julijan Nagelsman ali od toga neće biti ništa. Mladi trener je produžio ugovor sa FS Nemačke do 2026. godine.

Izabrane vesti

Minhenski gigant sada ulazi u ozbiljan problem jer nema trenera za narednu sezonu. Tomas Tuhel će sigurno napustiti klupu na kraju sezone bez obzira i ako osvoji Ligu šampiona. To je odlučeno još u februaru kada je postalo jasno da Bavarci neće odbraniti titulu u Bundesligi. Bajern se nadao da će Ćabi Alonso biti zamena za Tuhela, pokušavao da ga dovede ali je Španac na kraju rešio da ostane u Leverkuzenu još godinu dana i čeka da istekne Anćelotijev mandat u Realu. Sam taj Alonsov čin i poruka da ga ne zanima prelazak u Bajern je bio dovoljna opomena rukovodstvu bavarskog velikana da nešto ozbiljno ne valja u klubu i da više nemaju poštovanje i renome fudbalskog sveta kao ranije.

Potom je Bajern došao na ideju da vrati Julijana Nagelsmana sa kojim se nije rastao baš lepo. Mladi trener je tada na skijanju saznao iz medija da je smenjen. Kasnije je preuzeo rerezentaciju Nemačke od Hansija Flika i prvobitno je bio plan da je vodi do kraja EP na domaćem terenu. U Bajernu su bili prilično samouvereni da će Nagelsman oberučke prihvatiti poziv da se vrati posle EP. Ali, evidentan napredak u igri reprezentacije Nemačke je naterao i čelnike tamošnjeg Saveza da se bore za selektora i zadrže ga. Koliko god da je Bajern simbol nemačkog fudbala, nijedan klub nije iznad interesa reprezentacije i FS Nemačke je krenuo u borbu.

Prvo je produžen ugovor sa direktorom reprezentacije Rudijem Felerom što je bio signal Nagelsmanu da se pozitivan ambijent neće menjati. Feler je veliko ime i nije Bajernov čovek. Ima sjajan odnos sa Nagelsmanom i bio je jedan od ključnih ljudi u pregovorima oko novog ugovora. Iako je Bajern u međuvremenu preko novih direktora Maksa Eberla i Krištofa Frojnda stupio u kontakt sa Nagelsmanom i njegovim zastupnicima, izneo ponudu za povratak i bio ubeđen da će je prihvatiti, potcenio je FS Nemačke. Nagelsman je na kraju pristao na dvogodišnji produžetak saradnje sa reprezentacijom.

"Ovo je odluka doneta srcem. Velika je čast trenirati reprezentaciju i najbolje igrače svoje zemlje. Sa uspešnim i strastvenim izdanjima imamo šansu da inspirišemo celu naciju. Pobede protiv Francuske i Holandije u martu su nam dale nagoveštaj toga. Dirnuo nas je entuzijazam navijača. Sada želimo uspešno Evropsko prvenstvo na domaćem terenu i jedva čekamo da počnemo. Posle toga, ja i moj stručni štab sa uzbuđenjem gledamo na dalje izazove kao što je Svetsko prvenstvo 2026", rekao je Nagelsman po potpisu novog ugovora sa FS Nemačke.

Posle plana A (Alonso), Bajernu je u nekoliko meseci propao i plan B. Sada mora da se okrene novim rešenjima. Spekulacije oko Zinedina Zidana za sada nemaju nikakvu utmeljenu potvrdu sa nekog relevantnog izvora i male su šanse da bismo legendarnog Francuza mogli da vidimo na klupi Bavaraca. Ostale opcije su Roberto De Zerbi iz Brajtona, austrijski selektor Ralf Rangnik, a Sebastijan Henes koji pravi čuda sa Štutgartom je nedavno produžio ugovor sa Švabama. Bajern nema mnogo izbora i vremena...


 


tagovi

Julijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara