Stadion Mladost u Kruševcu (©Reuters)
Stadion Mladost u Kruševcu (©Reuters)

Kalkulacije za plej-of: Voša sigurna, tri grada priželjkuju kiks Napretka, Radniku treba 4+ protiv Pazaraca

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 09:21

Ko će među osam najboljih u Superligi

Na samom vrhu sve se zna. Crvena zvezda u plej-of ulazi sa prve pozicije, Partizan je drugi, Čukarički čvrsto drži treću poziciju, TSC je u poslednjem kolu regularnog dela sezone preskočio Radnički i Voždovac na mestu broj četvrti, u osam najboljih sigurna je i Vojvodina, ali za poslednja dva mesta – sve su karte još otvorene.

Trenutno, na osmom mestu je Mladost, koja je još u petak savladala Radnički sa 2:0, tog dana je svoju šansu porazom u Subotici (3:4) ispustila i Kolubara – gde se zadenu onu pravilo da bi mečevi poslednjeg kola morali da se igraju u istom terminu kad već odlučuju o bitnim stvarima? – ali klub iz Lučana ne drži sve u svojim rukama, jer iz senke vrebaju Napredak i Radnik iz Surdulice.

Izabrane vesti

Napredak zavisi sam od sebe. Ako u Kruševcu danas savlada Metalac ne samo da će sigurno igrati plej-of no će preskočiti i Vojvodinu na sedmom mestu. Zato protiv Napretka danas navijaju i u Novom Sadu i u Lučanima i u Surdulici.

Ekipe Mladosti i Radnika imaćemo čemu da se nadaju samo ako Napredak ne pobedi na stadionu Mladost.

A ko će onda u plej-of? Moglo bi da zavisi i od gol razlike. U sudarima Mladosti i Radnika oba puta je gost slavio sa 2:0, pa međusobni skor ne odlučuje. Surduličanima je zato potrebna pobeda nad fenjerašima iz Novog Pazara, ali ne bilo kakva, već ona sa četiri ili više golova razlike. Vrlo težak izazov pred, uz novosadski Proleter, najgori napad u ligi. Radnik je naime u 30 kola postigao samo 22 gola.

Postoji doduše i druga spasonosna opcija za Radnik, a to je ona po kojoj pored Napretka utakmicu poslednjeg kola – protiv Proletera na Karađorđu – izgubi i Vojvodina. U tom slučaju bi se stvorio trokrug u kome bi Mladost, Radnik i Vojvodina imali isti broj bodova.

Novosađani su, rekosmo već, sigurni u plej-ofu, čak i u toj varijanti, a u njoj bi svoje mesto u osam izgubila Mladost, jer je izgubila obe utakmice sa Vošom. Radnik je od Stare dame izgubio u Surdulici, ali je pobedio u Novom Sadu, pa tu Lučanci ostaju kratkih rukava.

I opet, sve zavisi od Napretka.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO:

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66, 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen, 59/

Nedelja

TSC – Voždovac 2:1 (2:1)

/Vukić 15, Stanojlović 45+2 – Purtić 45/

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 4:1 (1:0)

/Srnić 26, Ben 52, Ivanić 56, Motika 79 - Maksimović 86/

Čukarički - Partizan 0:0

Ponedeljak

18.30: (1,75) Napredak (3,60) Metalac (4,90)

18.30: (1,90) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (4,20)

18.30: (1,65) Vojvodina (3,80) Proleter (5,50)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara