©AFP
©AFP

Karpin hvali Orlove: Najjači rival u poslednje vreme

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 17:43

Selektor Rusije istakao kvalitet Srbije

Sutrašnjim duelom u Moskvi fudbalska reprezentacija Rusije će prekinuti period bez utakmice protiv evropskih selekcija. Gostovanje Srbije predstavljaće prvi duel sa nekim predstavnikom Starog kontinenta još od novembra 2021. godine, a Valerij Karpin, selektor Rusije, je iz te perspektive istakao značaj utakmice koja sledi.

Izabrane vesti

"Ukoliko gledamo činjenicu da je ovo najjača ili jedna od najjačih reprezentacija u poslednje vreme, može se reći da je utakica koja sledi posebna. Sa druge strane, nebitno je da li je evropska selekcija ili ne. Isti bih stav imao i da nam gostuje neka od južnoameričkih reprezentacija jednako jaka ili čak jača od Srbije. Ne bih da delim timove na osnovu toga odakle su. Važno je da je ovo jedan od najjačih rivala u poslednje vreme", istakao je Karpin.

Selektor Rusije se osvrnuo i na komentar Dragana Stojkovića koji je istakao da se suspenzija nije odrazila negativno na kvalitet ruske reprezentacije.

"Ne znam da li postoji negativan efekat, teško je suditi bez testa. Kada smo igrali kvalifikacije i turnire mogli smo da odmerimo na kojem smo nivou. Sada je teže jer su ovo prijateljske utakmice i teško je suditi po njima.Igramo u različitim sastavima, jedan tim je izašao na megdan Kamerunu, a drugi Keniji".

Karpin je potom istakao da je odabrao 95 odsto tima za sutra i naglasio da bi Golovin, Mirančuk i Zaharjan mogli da se zajedno nađu na terenu.

"Mostovoj nije dobro, povredio je skočni zglob. Nije imalo smisla ostavljati ga u reprezentacij da se ovde oporavlja i čeka utakmicu protiv Paragvaja, pa se vratio u klub . Nećemo zvati zamenu za njega jer već imamo 23 igrača što je više nego dovoljno", rekao je selektor Rusije.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeValerij Karpinfudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara