Foto: Reuters
Foto: Reuters

Karvaljal zvanično napustio Bragu

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.05.22. | 15:01

Portugalski strateg okončao dvogodišnji mandat

Četvrta pozicija na kraju prvenstvene trke u Portugaliji i odlični rezultati u Ligi Evrope gde je Braga stala tek u polufinalu, ukrasili su sezonu izabranika Karlosa Karvaljala, međutim i predstavljali poslednje izazove za 56-godišnjeg Portugalca na klupi dosadašnjeg tima.

Naime, Braga i Karvaljal su se posle dve godine saradnje, nakon isteka ugovora, rastali, a portugalski klub ovim povodom izdao je zvanično saopštenje.

Izabrane vesti

"Bez obzira na želju rukovodstva koja je izneta Karlosu Karvaljalu, ugovor nije produžen, te on danas prestaje da bude deo kluba. Braga se zahvaljuje dosadašnjem strategu za sav trud i posvećenost uz pohvale za profesionalni odnos pri vođenju tima", navedeno je u klupskom saopštenju.

Podsetimo, Karvaljal je prethodne sezone osvojio Kup Portugalije i tako ispisao značajnu stranicu u klupskoj istoriji. Iskusni Portugalac u Kamenolom je stigao iz Rio Avea, a dosadašnji klub vodio je na 104 utakmice uz učinak od 58 pobeda, 20 remija i 26 poraza.

Epilog ozvaničen danas ranije je najavljivan, a kao jedan od kandidata da nasledi dosadašnjeg šefa struke pominjao se Andrea Pirlo.


tagovi

Karlos Karvaljal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara