Kataklizma u Sent Etjenu: Ispali posle 18 godina, navijači uleteli da ih linčuju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.05.22. | 22:37

Desetostruku šampion Francuske ispao u drugu ligu

Ozbiljan skandal u Francuskoj! Sent Etjen je doživeo težak poraz na svom terenu od Oksera u utakmici koja je odlučivala o preostalom učesniku Lige 1 u narednoj sezoni, pa ga posle 18 godina nećemo gledati u istoj, a potom su na teren uleteli navijači domaćeg tima koji su bukvalno želeli da linčuju svoju ekipu.

Baš kao i u prvom meču rezultat je bio 1:1, pa je odluka pala posle izvođenja jedanaesteraca. Nakon njih je promociju posle 10 godina čekanja obezbedio Okser, slavljem 5:4. To je predstavljalo inicijalnu kapislu za razjarene pristalice Sen Etjenda koji su uleteli na teren sa bakljama, koje su čak završile i u tunelu. Policija je intervenisala, ali ponovo prekasno baš kao i sinoć u Parizu pred finale Lige šampiona, potom je nastao opšti metež...

Izabrane vesti

Okser je poslednji put u Ligi 1 igrao 2012. godine, kada je ispao u niži rang posle 32 godine u eliti. U pitanju je klub koji je 1996. godine bio šampion Francuske, a četiri puta je bio i osvajač državnog kupa.

Okser je vodio golom Hamze Sakija od 51. minuta, dok je meč u produžetke odveo Madi Kamara u 76. minutu. Tragičar u penal seriji bio je Rijad Budebuz, koji je promašio udarac sa bele tačke u prvoj seriji.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara