""
""

Keln poludeo za Ligom Evrope: 20.000 navijača ide za gostovanje!

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.09.17. | 20:31

Nemci gore od euforije zbog povratka u Evropu

Ako ne računamo nekadašnji Intertoto kup, Keln se posle 25 godina vraća u ozbiljan evropski fudbal. Nemački Jarčevi su dve decenije bili jo-jo klub na granici između Bundeslige i Cvajte da bi osvajanjem petog mesta u prošloj sezoni opet postali bitan faktor i obezbedili su plasman u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Dugo se čekalo na takve vesti u gradu na Rajni i plasman u Evropu je raspalio maštu navijače armije. Euforija u Kelnu je ogromna o čemu svedoče i poslednje vesti da će Jarčeve na premijeri u Ligi Evrope pratiti 20.000 navijača. Na gostovanju!

Keln u prvom kolu gostuje Arsenalu, a iz Nemačke stižu vesti da će preko 20.000 navijača ovog kluba krenuti na put od 500 kilometara, preći Lamanš i smestiti se u britansku prestonicu da bi bodrili svoj klub. Naravno, neće moći svi da uđu na stadion. Arsenal je po propisima obezbedio 2.900 karata za gostujuće navijače što je daleko manje od potražnje. Možda još nekoliko stotina Nemaca nekako uspe da se snađe za dodatne karte, ali većina navijačkog kontigenta će utakmicu pratiti u londonskim pabovima gde će Englezima parati uši pesmama o Kelnu.

Samo da negde ne nalete na Totenhemove pristalice i ne podsete ih na onih 8:0 u Intertotu kupu pre 22 godine... 

(FOTO: Action images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara