Ognjen Koroman (©Starsport)
Ognjen Koroman (©Starsport)

Koroman: Najbolji srpski fudbaleri u Rusiji? Vidić, Krasić i… Koroman!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 14:07

Zanimljiva izjava nekadašnjeg fudbalera Dinama, Tereka i Krilja Sovjetova

U ruskom šampionatu je u 21. veku nastupao ogroman broj srpskih fudbalera, od kojih su mnogi ostavili dubok trag. Pamti se da je Nemanja Vidić iz moskovskog Spartaka otišao u Mančester Junajted i postao njegova legenda, Miloš Krasić je posle nekoliko sjajnih sezona iz CSKA Moskve otišao u Juventus, ali Rusi ne zaboravljaju ni Ognjena Koromana.

Poslednjih nedelja ruski mediji se pojačanim intenzitetom bave srpskim fudbalom i podsećaju na neke naše asove, naravno zbog predstojeće prijateljske utakmice sa Orlovima (21. marta) u Moskvi. Biće to najznačajniji meč koji će ruski nacionalni tim odigrati od početka vojne intervencije u Ukrajini, odnosno otkad je UEFA suspendovala Ruse iz svih takmičenja.

Izabrane vesti

U tu svrhu Čempionat se setio Koromana, nekadašnjeg krilnog napadača Dinama iz Moskve, Tereka (sada Ahmat) i Krilja Sovjetova. Tema je bila mala anketa koju su pravili, izbor za najboljeg srpskog igrača koji je igrao u Rusiji.

Izbor je veliki, Zoran Tošić je godinama sjajno igrao za CSKA Moskvu, u kojoj su sada i Milan Gajić i Saša Zdjelar, Danko Lazović je osvajao trofeje sa Zenitom, Branislav Ivanović i sa timom iz Sankt Peterburga i Lokomotivom… Trag su ostavili i Mihailo Pjanović, Nemanja Pejčinović, Milan Rodić, Marko Lomić, Aleksandar Luković, Đorđe Despotović, Dušan Anđelković, Mihajlo Pjanović


16.00: (1,65) Arsenal Tula (3,45) Volgar (5,40)


Prema Koromanovom mišljenju, izbor nije komplikovan.

Tri najbolja srpska igrača u istoriji Premijer lige? Rekao bih Vidić, Krasić i Koroman”, neskromno je poručio bivši fudbaler Crvene zvezde.

Koroman je u Rusiji igrao od 2002. do 2005, a potom i 2011. godine. Najveći uspeh je ostvario sa Kriljom, sa kojom je zauzeo treće mesto.



tagovi

Ognjen KoromanNemanja VidićMiloš KrasićRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara