Gžegož Bronovicki ©MN Press
Gžegož Bronovicki ©MN Press

Kosanović o Bronovickom protiv Rendžersa: Ne znam odakle je i kako došao u Zvezdu?! Nego kao, ajd', bek je...

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.03.22. | 09:42

"Nije zatvorio dubinu, Naćo Novo je utrčao pored njega i gol. Kod kuće smo krenuli sa dva špica, nismo imali izrazitog i probali sa Igorom Burzanovićem. Mali, tek je bio počeo da igra ozbiljan fudbal, idealnu priliku u početku meča. A onda smo gazili Rendžers 90 minuta! Badava, ha, ha...", rekao je iskusni strateg

Navijači Crvene zvezde sa posebnim emocijama su dočekali vest o izvlačenju Glazgov Rendžersa u osmini finala Lige Evrope. Odmah su u mislima bili oni nesrećni okršaji iz avgusta 2007. godine i prično nesrećna eliminacija u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Slično raspoloženje, pri pomenu na onaj beograski okršaj dva tima, ima i Milorad Kosanović, koji smatra da je njegova tadašnja ekipa imala sve u tom meču, sem rezultata, pa je dalje otišao škotski gigant.

Izabrane vesti

Sećenja su ponovo postala sveža na taj težak trenutak za sve zvezdaše.

"Sve je bilo dobro izuzev konačnog rezultata. Vratio sam se u Zvezdu dve, tri nedelje pre gostovanja u Glazgovu, da bude crne: primili smo gol u poslednjem minutu. Poljak je igrao beka, zaboravi sam ime...", kaže Kosanović za Žurnal.

U pitanju je Gžegož Bronovicki…

"Da... Ne znam odakle je i kako došao u Crvenu zvezdu?! Nego, ajd', kao bek je... Poljak. Nije bio zatvorio dubinu, Naćo Novo je utrčao pored njega i gol. Kod kuće smo krenuli sa dva špica, nismo imali izrazitog i probali sa Igorom Burzanovićem. Mali, tek je bio počeo da igra ozbiljan fudbal, idealnu priliku u početku meča. A onda smo gazili Rendžers 90 minuta! Badava, ha, ha... Lopta nikako nije htela u gol. Lepo je bilo da sad učestali, ha, ha... I Zvezda prođe dalje".

Lotar Mateus vidi Rendžers kao trećerazredu ekipu.

"Može biti... Pomnije, pretpostavljam, prati Škote od mene. Samo, Rendžers je moćan klub duge i slavne tradicije. Ambjent na Ajbroksu predivan, publika bučna i korektna. Uslovi, dakle, idealni za sadržajnu utakmicu. Naši dečaci nemaju razloga da strahuju, ponajmanje podlegnu atmosferi i veličini protivnika. Problem neće imati, ukoliko budu ponovili prvo poluvreme s Partizanom".

Rendžers teško daje golove, tako da je utisak da Rendžers igra čvrsto pod Đovanijem van Bronkohrstom. Ipak, mečevi sa Dortmundom su to demantovali.

"Škoti su to... Probaće sve, napašće. Oni ne daju golove kao mi, već nakon centaršuteva, iz prekida, skoka, trke. I ako se branite u 40 metara, pitanje je momenta kada ćete primiti gol. Zato, Zvezda mira da igra - nikako brani. U suprotnom, nastradaće. Sanoga i Kangu ima, odlična centralna veza igrača. Snažna i tvrda dobra u kontroli lopte i preciznog pasa. Gore Bena, Ivanića, Kataija i Ohija. Vešte u prijemu lopte, odigravanjima, šutevima. Ofanzivne bekove, jednog Dragovića i Borjana. Milina...".

Kosanović protiv Rendžersa ©Star SportKosanović protiv Rendžersa ©Star Sport

Prvo poluvreme meča s Partizanom je primer kako Crvena zvezda treba da izgleda na terenu.

"Mene je utakmica s Partizanom veoma ohrabrila, dotad nisam imao bogzna kakvo mišljenje o Zvezdi. Video sam u prvih 45 minuta nalik evropskom. Drugo poluvreme je bilo mirno i sigurno, što sam orihvatio racionalno: bodovi su nam bili preči od utiska. Zato i insistiram na istovetnoj igri i u Glazgovou i tada, ubeđen sam, mnogo bi spokojnije dočekala revanš".

Protekli vikend su obeležili ratovi saopštenjima sa dve strane Topčiderskog brda.

"Ne razumem šta i zašto rade... Ne znam pozadinu sukoba, čak i sa Piksijem?! Šta znam, mnogo je čudnih i zalutalih u srpskom fudbalu. Čudo onda i nisu učestali konflikti, pogotovo nakon onakvog penala u poslednjim minutima u Subotici. Nije bilo normalno, ali 'ajde...".

"MIŠO, UPAMTI, ZVEZDA NE MOŽE DA BUDE VELIKA AKO NIJE PARTIZAN"

Odnos između večitih prisetio je Kosanovića na nekadašnja vremena i direktorovanje Vladimira Cvetkovića.

"Cveleta nema na svetu, nigde! Svedok sam bio pozajmice Partizanu, uveče na večeri pitao: zašto dade onoliki novac Žarku Zečeviću. Mišo upamti, rekao je, Zvezda ne može da bude velika oko nije i Partizan. Viška para imamo, vratiće... Nije poklon".

Slično je bilo svojevremeno i u odnosu sa Vojvodinom, kada je Kosanović bio direktor Lala.

"Sa Zvezdom smo igrali utakmicu u Novom Sadu, ko pobedi - prvak države! Uprave su bile posvađane zbog "slučaja Zjajo". Cvele me nazvao: moji bi da dođu, ali neće da mole. I predložio: tvojima kaži da bismo došli, ja mojima da vi insistirate na našem dolasku, ha, ha... E, to su bili sportski radnici. Majstori!", rekao je Kosanović za Žurnal.

KOMPLETAN INTERVJU MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU SPORTSKOG ŽURNALA.


tagovi

Gžegož BronovickiMilorad Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara