Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Kostić izgubio status u Juventusu, prati ga nekoliko klubova iz Francuske

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 18:12

Srbin bi mogao u Ligu 1

Zimus su spekulacije o odlasku Filipa Kostića iz Juventusa bile preuranjene, pogotovo jer se pisalo o transferu u Al Hilal koji je u međuvremenu doveo Renana Lodija iz Marselja. Sada postoji mogućnost da upravo Filip Kostić odmeni Brazilca na Velodromu...

Kako torinski Tutosport piše, status srpskog reprezentativca se u Juventusu i kod Maksa Alegrija promenio i više nije nedodirljiv zbog čega je odmah privukao pažnju klubova iz inostranstva.

Izabrane vesti

Tutosport javlja, a dobro obavešteni mediji iz Francuske potvrđuju da je nekoliko klubova iz Lige 1 zainteresovano za Kostića, a najveće interesovanje pokazao je Olimpik iz Marselja.

Naime, prvi operativac Marselja Pablo Longorija računa na dobre odnose sa menadžerom Alesandrom Lučijem koji je takođe zastupnik i Hoakina Koreeveć igrač Marselja –i Kostić mu je jako interesantan. I nije samo njemu i Marselju, već su još dva kluba iz Francuske, čija imena nisu otkrili ni Tutosport, ni lokalni mediji, takođe bacili oko.

U Juventusu su svesni da Kostić nema dobru sezonu iza sebe. Zabeležio je samo četiri asistencije, sve u Seriji A, što je daleko od prošlogodišnjeg učinka kada je imao tri pogotka i još osam nameštenih golova. Poslednji put je gol namestio pre tri meseca. O prodaji se navodno još ne razmišlja, ali bi dobra ponuda iz Marselja ili nekog drugog kluba mogla da ubedi odgovorne u Torinu da se raziđu sa Srbinom koji ima ugovor do juna 2026. godine.

E sad, stvar je u tome što je Marselj ove zime već dao 14.000.000 evra za dvojicu levih bekova Kventana Merlana iz Nanta i Ulisesa Garsije iz Jang Bojsa. Ovaj drugi se nije baš snašao u novom klubu, dok je prvi sada standardni levi bek.

Opet, Kostić je klasa za njih. I za njega će ovo leto biti dosta zanimljivo.


tagovi

Filip KostićLetnji prelazni rok 2024JuventusOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara