""
""

KRAJ: Južna Koreja - Srbija 1:1, Jermenija - Srbija 0:1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 8min | uto. 14.11.17. | 13:03

Pratite prenos utakmica A i mlade reprezentacije naše zemlje

JUŽNA KOREJA - SRBIJA 1:1 (0:0)
/Ko 62 pen - Ljajić 59/

Izabrane vesti

Ulsan
Stadion: Ulsan Munsu
Sudija: Ma Ning (Kina)
Žuti karton: Ljajić (Srbija)

Južna Koreja: Čo - Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim (od 82. Song Đu Kim) - Kvon (od 80. M. Li), Ko (od 70. Keun Ho Li), Ki, Jung - Li, Son. Rezerve: Đin Hejon Kim, Song Đu Kim, Go, Kvon, Đinsu Kim, Žeong, M. Li, Č. Li, Jeom, Džu Se Džon, Keun Ho Li, Žeong Hjeo Li. Selektor: Šin Te Jong.

Srbija: Stojković (od 46. Dmitrović) - Rukavina (od 90+1. Aksentijević), B. Ivanović (od 68. Veljković), Vuković, Obradović - Maksimović, Grujić - Milinković Savić (od 74. Gaćinović), Ljajić, Živković (od 81. Radonjić) - Prijović. Rezerve: Rajković, Dmitrović, Filipović, Veljković, Aksentijević, Simonović, Krstičić, Gudelj, Gaćinović, Radonjić, Đ. Ivanović, Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić.

KRAJ: Južna Koreja - Srbija 1:1! Izveštaj sa meča pročitajte OVDE.

90+1. minut: Opet preti Son, opet brani Dmitrović koji je u finišu naš najbolji pojedinac.

90+1. minut: Izmena - umesto Rukavine na terenu je Nikola Aksentijević.

85. minut: Son se šali sa našom odbranom, ali sva sreća pa je i Dmitrović odlično raspoložen i hvata udarce napadača Totenhema.

82. minut: Pred kraj utakmice Hjong Min Son deluje specijalno inspirisan, muči našu odbranu, sad je oboren, tražili su Korejci penal, koji je - ruku na srce - bio više nego u situaciji kad je i dosuđen.

81. minut: Debi Nemanje Radonjića za seniorsku reprezentaciju Srbije, ušao je umesto "klasića" Andrije Živkovića.

79. minut: Protivudar Srba! Posle dodavanja Gaćinovića, Andrija Živković je pretrčao 40-ak metara, bio pomalo i sebičan, odlučio se za udarac, bez promene rezultata.

77. minut: Koreja sve opasnija, preti iz svih pozicija, naši se uspešno brane, ali gol visi u vazduhu...

74. minut: Još jedna izmena, Mijat Gaćinović umesto Sergeja Milinkovića Savića.

73. minut: Kakva šansa za Južnu Koreju. Hjong Min Son je pucao iskosa, odbranio je Marko Dmitrović.

68. minut: Druga izmena Mladena Krstajića. Izvukao je iz igre jubilarca Branislava Ivanovića, a na poziciju štopera poslao Miloša Veljkovića.

62. minut: GOOOL! Južna Koreja je izjednačila iz, u najmanju ruku, sumnjivog jedanaesterca. Ja Čeol Ko je pao kao pokošen posle vazdušnog duela sa Jagošem Vukovićem, kontakt jeste postojao, ali se i napadač domaće selekcije doslovce bacio "kao u bazen" da skače. Nije tu bilo intenziteta za faul, ali kineski sudija je neumoljiv, baš kao i Ko sa 11 metara - 1:1.

59. minut: GOOOOL! Vodi Srbija u Ulsanu! Strelac je Adem Ljajić! Izvanredna akcija našeg tima, izneli smo loptu sa našeg dela terena, učinio je to Prijović, pa preko Živkovića i Rukavine ona došla do Sergeja Milinkovića Savića, na čiji sjajan pas reaguje vezista Torina i iz prve šalje loptu u mrežu - 0:1.

53. minut: Bolji je domaćin od početka drugog dela. Napada nas preko svoje desne strane, pravi višak preko Obradovića, ali je u akciji koja je pretila da bude opasna, sve počistio Jagoš Vuković.

46. minut: Prva izmena u reprezentaciji Srbije. I to među stativama. Na klupu se preselio Vladimir Stojković, a za Orlove zvaničan debi upisuje čuvar mreže Eibara, Marko Dmitrović.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA U ULSANU: Južna Koreja - Srbija 0:0! Izjednačena igra i pravedan rezultat, po jedna dobra šansa i za domaćina (Son) i za našu selekciju (Ljajić). 

43. minut: Ubacivanje sa levog boka, loptu je zahvatio Son, hvata i ovo Stojković.

40. minut: Još jedan opasan napad Azijata, Jung Son je šutirao iskosa, Stojković brani.

37. minut: U poslednjih nekoliko minuta domaćn je bolji takmac, lako stvara viškove i pritiska našu odbrambenu liniju. Doduše, osim one šanse Sona - nema posla za Stojkovića.

30. minut: Šansa za Koreju! Iznenada je domaćin došao u naš kazneni prostor, Hjong Min Son bio čvršći od Obradovića u duelu, otišao malo ukoso, sjajno pucao, ali je Stojković pokazao klasu i sačuvao našu mrežu. U nastavku je zbog glasnih prigovora i psovki žutim kartonom kažnjem Adem Ljajić. Opravdano.

27. minut: Prva velika šansa. I to za Srbiju. Adem Ljajić je oboren na 17 metara do gola Koreje, sam je i izveo slobodan udarac, dobro tukao, ali je njegov oštar udarac odbranio golman Čo.

25. minut: Period utakmice u kome Srbija kontroliše dešavanja na terenu. Imamo loptu i povremeno pretimo. Kao, recimo, sad kad je Prijović izblokiran posle ubačaja Rukavine.

19. minut: Jedan od retkih napada našeg tima i dobar udaracv Aleksandra Prijovića. Nažalost, pored stative.

15. minut: Malo smo se oslobodili pritiska, imali korner, Ljajić je nabacio Živkoviću, ali njegov pokušaj bi bio uspešan samo u NFL-u.

10. minut: Još jedna pretnja domaćina, Stojković siguran na golu.

8. minut: Korejcima nam stvaraju dosta problema probojima po boku. Posebno desnom. Imamo problema da iznesemo loptu...

1. minut - Počela je seniorska utakmica u Ulsanu. Još čekamo juniore. Predsednik FSS Slaviša Kokeza je uoči početka ove prve kapitenu Branislavu Ivanoviću uručio prigodne poklone. Povod: Ivanović danas igra jubilarnu, 100. utakmicu u dresu Srbije. Čestitamo!

UTAKMICA JE POČELA!!!

-----------------------------------------------------------------------------------

JERMENIJA - SRBIJA 0:1 (0:0)
/Lutovac 53/

Jerevan
Stadion: FIFA akademija
Sudija: Alan Mario Sant (Malta)
Žuti karton: Hambardžumijan, Kočarijan (Jermenija), Lukić, Mašović, Milenković (Srbija)
Crveni karton: Kočarijan (Jermenija) u 90+4. minutu

Jermenija: Avagijan - Hambardžumijan, Sargsijan (od 65. Magakijan), Kartašijan, Petrosijan - Kočarijan, Hajrepetijan - Jeghiazarijan, Avetisijan, Hakobijan (od 54. Arakelijan) - Ahekijan (od 61. Minasijan). Rezerve: Aslajinan, Magakijan, Margarijan, Mhrčjan, Arakelijan, Minasijan, Terterjan. Selektor: Artur Voskanijan.

Srbija: Radunović - Gajić, Jovanović (od 88. Stevanović), Milenković, Bogosavac - Lukić, Mašović, Pantić - Lutovac (od 74. Zlatanović), Adžić (od 56. Mićin), Jović. Rezerve: Ostojić, Stevanović, Mesarović, Pantović, Ćalasan, Mićin, Zlatanović. Selektor: Goran Đorović.

KRAJ:Jermenija - Srbija 0:1! Orlići su savladali i petu prepreku na putu na Prvenstvu Evrope u Italiji 2019. Strelac odlučujućeg gola bio je Aleksandar Lutovac u 53. minutu.

90+4. minut: Crveni karton za Kočarijana, pošto je vezista Jermenije sručio Bogosavca u opasnoj kontri.

90. minut: Igraće se pet minuta nadoknade vremena

88. minut: Prinudna izmena u našem timu, umesto povređenog Jovanovića u finišu će štoper biit Miladin Stevanović.

88. minut: Još jedna opasna situacija u našem kaznenom prostoru. Jedva smo se odbranili.

86. minut: Au, au, au... Kakva sreća za Srbiju! Prvo, kakav propust naše odbrane. Najpre Vukašin Jovanovića, pa onda i Nikole Milenkovića, ukazala se iznenada šansa za Avetisijana, koji je imao čak i vremena da se namesti, ali je Boris Radunović "skinuo" zicer Jermenima.

85. minut: Poništen gol! Srbija je zatresla mrežu preko Luke Jovića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda u kome se nalazio Vukašin Jovanović.

74. minut: Umesto strelca jedinog gola, Aleksandra Lutovca, Đorović je ukazao šansu Igoru Zlatanoviću iz Radnika.

71. minut: Naši traže drugi gol kojim bi rešili pitanje pobednika. Najpre Danilo Pantić, pa onda i Petar Mićin. Nema gola za 2:0.

68. minut: STATIVA! Pogodio ju je Luka Jović, posle dobrog proigravanja možda i najzapaženijeg našeg igrača danas, Saše Lukića. Bio je naš napadač sam pred golmanom, ali se ispračio okvir gola.

67. minut: Selekcija Gorana Đorovića u potpunosti kontroliše dešavanja na terenu.

60. minut: Orlići i dalje ofanzivni! Lutovac u šansi.

56. minut: Umesto Luke Adžića na terenu je Petar Mićin.

54. minut: Odmah reaguje selektor Jermenije, mesto Hakobijana šalje u vatru Arakelijana.

53. minut: GOOOOL! Strelac je Aleksandar Lutovac. Iz drugog pokušaja napadač Rada je konačno "otključao" bravu Jermena i sad se lakše diše. Akciji je prethodio pas Danila Pantića, lopta nije odmah stigla do Lutovca, domaćin je izbio loptu, ali samo stvorio novi zicer našem napadaču koji se iskupio za promašaj iz prvog dela.

49. minut: Kako smo završili prvo, tako počinjemo i drugo poluvreme. Pritiskom, ali i promašajima. Najpre je pucao Saša Lukić, njegov udarac Avagijan je izbio u korner, posle kog je šansu imao i Luka Jović.

46. minut: Bez izmena, zasad...

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA U JEREVANU: Jermenija - Srbija 0:0! Uprkos velikoj inicijativi i mnogobrojim šansama, od kojih je najbolju pred kraj ovog dela propustio Aleksandar Lutovac, naš tim na predah odlazi bez prednosti. Hrabri, ipak, činjenica da dominiramo terenom kad su u pitanju posed lopte i stvaranje šansi. Još da se pogodi cilj.

42. minut: Šansa utakmice! I nestvaran promašaj Aleksandra Lutovca. Napadač Rada dobio je loptu kao na tacni od Luke Adžića i sa samo dva metra, iako je imao igrača na leđima nije uspeo da ugura loptu u mrežu.

35. minut: Prilika za Luku Jovića, volej iz okreta, malo je nedostajalo...

Posle pola sata igre u Jerevanu možemo da konstatujemo da naši dominiraju terenom, stvaraju šanse i još samo da prorade u realizaciji.

25. minut: Inicijativa Orlića ne jenjava. Luka Adžić pokušava glavom. Još nema gola.

17. minut: Ređaju se prilike za naš tim. Pantić je divnom loptom pronašao Sašu Lukić, ovaj bio u dobroj poziciji, ali se nije snašao. Čini se da je samo pitanje trenutka kad ćemo "otvoriti" Jermene.

11. minut: Otvorena utakmica i treća velika prilika za Srbiju. Najbolja dosad, pošto je Vukašin Jovanović stigao skroz do protivničkog kaznenog prostora, namestio se na šut, ali je golman Avagijan i ovaj pokušaj odbio u korner.

9. minut: Prete i Jermeni. Kapiten Avetisijan je lukavo pokušao iskosa iz slobodnog udarca, ali nije pogodio okvir gola. I da jeste, čini se da bi Radunović spremno dočekao tu loptu.

8. minut: Prilika i za Luku Jovića, njegov udarac je zaustavio golman Avagijan.

6. minut: Naša selekcija se autoritativno postavila i već stvorila prvu šansu. Napravili smo višak po desnoj strani, Aleksandar Lutovac je uleteo u kazneni prostor, mogao da doda do Luke Adžića, odlučio da puca, ali je izblokiran.

1. minut: Krenula je lopta i u Jerevanu. Idemo, Orlići!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Druga provera u okviru azijske turneje. Šansa da se kalendarska 2017. završi pobedom i da priliku u državnom timu dobiju momci koji dosad nisu imali mnogo šansi da se u istom nađu. Srbija utakmicom u Ulsanu protiv Južne Koreje završava boravak na Dalekom istoku, a vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić odlučio je da od prvog minuta šansu ukaže četvorici zlatnih Orlića sa Novog Zelanda.

Tako su u startnih 11 vezista Valensije Nemanja Maksimović, rezervista Liveprula Marko Grujić, jedan od nosilaca igre Lacija Sergej Milinković Savić, te član Benfike Andrija Živković.

BET SPECIJAL: Visina je naša vrlina

Na klupi su ostala četvorica momaka iz Superlige koja su naknado dobila poziv, ali se očekuje da u drugom delu debituju Aleksandar Filipović, Miloš Simonović, Nikola Aksentijević i Đorđe Ivanović.

Istovremeno, mlada reprezentacija gostuje u Jerevanu u okviru petog kola kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

PATRIOTSKI TIKET: Srbija, Srbija i Partizan!

Selektor Goran Đorović napravio je samo jednu izmenu u odnosu na startere u Austri pre četiri dana,  na poziciji levokrilnog napadača šansu je dobio Luka Adžić, a na klupu se preselio Petar Mićin.

TABELA GRUPE 7 KVALIFIKACIJA ZA EP MLADIH REPREZENTACIJA


tagovi

Goran Đorovićmlada reprezentacija SrbijeMladen Krstajićfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSastaviSrbijauzivo prenosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara