©Reuters
©Reuters

Krasić: Imao sam ponude i Sitija i Bajerna, ali ne žalim što sam izabrao Juventus

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 12:36

Nekadašnji srpski reprezentativac za Ruse se prisetio igračkih dana

Miloš Krasić je tokom uspešne karijere poseban trag ostavio u Rusiji, igrajući za CSKA iz Moskve, a iz igračke penzije u razgovoru za Sport Ekspres osvrnuo se na period kada je nosio kopačke. U intervjuu za poznati ruski mediji, nekadašnji reprezentativac Srbije prisetio se dana kada je igrao za Armejce, ali i odlaska u Juventus u kojem se ipak očekivalo da ostavi dublji trag.

Izabrane vesti

"Probudi se nostalgija u meni kad god je reč o CSKA. Tih šest godina u Rusiji je bila najbolja stvar u mojoj karijeri. Dug fudbalski put sam počeo u CSKA, ovde sam osvojio mnogo trofeja... Još uvek pratim ekipu, ponekad pogledam utakmicu. Šteta što ruski klubovi trenutno ne učestvuju u evropskim takmičenjima, ali nadam da će se situacija uskoro popraviti", rekao je Krasić.

Tokom trenerskog mandata Ivice Olića u CSKA govorilo se o dolasku Srbina u stručni štab, ali nekadašnji fudbaler ističe da nikada nije bilo priče o povratku među Armejce.

"Nije bilo kontakta. Dobri smo prijatelji, ali posao je nešto drugo. Ivica je tada tek počinjao trenersku karijeru, često smo se čuli telefonom, ali nikada nije bila tema moj dolazak, ni on ni Babaev me nisu pozvali u CSKA. Trenutno uopšte ne razmišljam o trenerskoj karijeri. Opuštam se posle završetka karijere, provodim vreme sa porodicom, ali u budućnosti je sve moguće".

Krasić međutim nije prestao da prati Premijer ligu Rusije i ističe da Srbija i danas ima sjajne ambasadore u tom takmičenju, a akcenat je stavio upravo na sunarodnike u dresu Armejaca.

"Fenomenalno je što srpski igrači ostavljaju trag u CSKA. Bio sam drugi posle Predraga Ranđelovića, posle mene u CSKA je igrao Zoran Tošić, a sada su tu Zdjelar i Gajić. Mi Srbi se lako prilagođavamo Rusiji, imamo slične jezik i kulturu".

Upravo Ranđelović je jednom prilikom za ruske medije istakao da mu je Krasić nekoliko godina posle odlaska iz Rusije rekao da bi drugačije postupio i ostao u Moskvi da može da vrati vreme unazad.

"Moguće je da sam to kazao. lepo sam se proveo u CSKA. Igrao sam za najbolji tim Rusije, osvojio Kup UEFA, titulu i učestvovao u Ligi šampiona. Proveo sam šest godina u Moskvi gde sam se osećao veoma prijatno, ali u tom trenutku je bilo potrebno da napravim korak napred u karijeri, da pređem u vrhunski klub. Tada se pojavio Juventus kao opcija i verovatno je to bila opravdana odluka".

Transfer u torinski klub ipak nije doneo željeni rasplet.

"Šteta što nisam uspeo da se ustalim u Juveu. Ne želim da krivim trenera i klub, i ja sam grešio... Trebalo je više da radim! Ipak, žalim što nisam ostao u Torinu bar još nekoliko godina. Počeo sam odlično i imao sam dobru prvu sezonu, ali onda su se stvari pogoršale. Zato je klub odlučio da se rastane sa mnom".

Prelazak iz Rusije u Italiju doneo je iskorak, ali Krasić ističe da ralika nije kakva se predstavlja.

"Postojala je razlika, naravno, ali je bila mala. U Italiji je akcenat na taktici, ali sam se brzo navikao. U fizici Premijer liga Rusije ni na koji način nije bila inferiorna. Verovatno su u Seriji A igrači malo bolji, a nivo igre je viši, ali ne u velikoj meri":

Juventus nije bio jedini klub iz najboljih liga Evrope koji je želeo Krasića.

"Mančester Siti i Bajern su poslali konkretne ponude, ali sam izabrao Juventus i ne žalim što sam prešao u italijanski klub. Srećan sam što sam igrao za jedan od najboljih timova na svetu", rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije.


tagovi

Miloš KrasićCSKA MoskvaCSKAJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara