Ivan Rakitić (©Reuters)
Ivan Rakitić (©Reuters)

Kreće čistka u Barsi, Ivan Rakitić u Sevilji za više nego duplo manju platu

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.08.20. | 11:44

A opet će biti najplaćeniji u Andaluziji

Čistka u Barseloni mogla bi da počne sa – Ivanom Rakitićem. Hrvatski vezista bi prema najavama lokalnih medija trebalo da se vrati u Sevilju iz koje je pre šest godina i krenuo put Katalonije u transferu vredom 18.000.000 evra.

Neće naravno Barselona vratiti taj novac, iako je isprva planirala, ali je ubrzo shvatila da toliko neće izvući na 32-godišnjem igraču. Sport danas piše: dobiće između 5.000.000 i 10.000.000 evra, verovatno bliže ovoj prvoj sumi.

Izabrane vesti

Ali će se bar ratosiljati Rakitićeve plate. Sledeće sezone Hrvat bi na stadionu Kamp Nou inkasirao 7.800.000 evra. U Andaluziji će primati 3.700.000 evra, više nego duplo manje od onoga što je do sada imao. I to nešto govori o tome kako je Blaugrana poslovala poslednjih sezona. Čak i sa tim velikim smanjenjem Rakitić će u Sevilji biti najplaćeniji igrač. Pride će dobiti i ugovor na tri ili četiri sezone što nije nezanemarljivo u njegovim godinama.

Kako bilo, uzdignutog čela napušta dosadašnji klub. Rakitić je objektivno bio pun pogodak i ova jedna nešto gora sezona za rastanak neće sigurno uprljati sve ono što je uradio u Barseloni. Sad je vreme da se vrati u Sevilju, i tamo je igrao sa velikim uspehom, upoznao i suprugu...

Sad se čekaju ostali. Juventus se namerio na Luisa Suareza, Inter bi Artura Vidala... A i to je samo vrh ledenog brega.


tagovi

Ivan RakitićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara