Andre Aju i Said Benrama (©Reuters)
Andre Aju i Said Benrama (©Reuters)

Labudova pesma Brentforda?

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.20. | 13:04

Večeras je na programu prvi meč polufinala baraža za plasman u Premijer ligu

Završni dan ligaškog dela Čempionšipa još se prepričava. Lids je podigao trofej, Vest Bromvič je osigurao promociju, Notingem Forest ispao iz najbolje šestorke, a Luton i Barnsli osigurali opstanak na neobičan način. Bila je to, takođe, dramatična noć za Brentford, koji je propustio zlatnu šansu da završi na drugom mestu, Kardif koji se pomerio do petog i obezbedio plej-of mesto, Svonsi je uspeo u velikom stilu da izgura Forest sa šeste pozicije, dok je Vigan nakon odbitka 12 bodova, ispao.

Vremena za kopanje po prošlosti nema, jer već večeras Svonsi je domaćin Brentfordu u okviru prvog meča baraža za Premijer ligu (19.30). U preostalom polufinalnom odmeravanju sutra se sastaju Kardif i Fulam.

Izabrane vesti

Od tima koji je igrao najatraktivnijih fudbal u Čempionšipu posle korone, došao je Brentford u poziciju da strepi za plasman u najviši rang. Mada nikad nije učestvovao u Premijer ligi (poslednji put igrao u engleskoj eliti 1943.), niti je pre početka sezone gajio nadu da može u visoko društvo, način na koji je delovao posle restarta ukazivao je na veliku šansu. A, onda je sastav Tomasa Franka naprasno stao. Iznenađujuće je poražen u Stouku, pa na zatvaranju ligaškog dela prvenstva u nadoknadi primio gol za poraz od davljenika Barnslija, te mora u baraž.

"Fudbal je 80 odsto patnje i 10 odsto radosti. Kada imate priliku da odete direktno u Premijer ligu, to je emocionalni deo toga. Trenutno je teško, ali ovo je fudbal i ovo je život. Ne možemo predugo da sedimo i plačemo, jer to nikada neće pomoći. Moramo ponovo da se trgnemo i pokušamo opet", poručio je Tomas Frank.

A tamo, u polufinalu, koje se igra na dve utakmice, Pčele čeka Svonsi, koji je u poslednjem kolu samo zbog bolje gol-razlike (jedan pogodak više od Notingem Foresta) skočio na šesto mesto i sad ima šansu za povratak u elitni rang. Posle raspleta kakav je u sredu pogodovao Labudovima, obično ekipa poleti. Još Svonsi igra na svom Libertiju, sigurno u psihološkoj prednosti. Ako se izuzme poraz od Lidsa, sastav iz Velsa je pretrpeo samo jedan neuspeh u poslednjih 10 kola, a završnicu prvenstva je odigrao na visokom nivou, skupio sedam bodova iz tri meča i, kad to niko od njega nije očekivao, stigao do plej-ofa.

"Kada pogledate četiri tima u plej-ofu, shvatate da smo autsajderi. Igramo protiv tima koji je poslednjih godina kupovao dobre igrače. U drugom polufinalu preostala dva kluba imaju dva najbolje popunjena sastava u ligi, i dubina koju imaju je ogromna u poređenju s nama. Ali to nam ne smeta. Mi zaista verujemo u ono što radimo. Volimo činjenicu da imamo mnogo mladih igrača i pružili smo im mogućnost. Čitao sam stvari o nama kako smo se ugurali u plej-of, ali to ne možete da učinite posle 46 utakmica. Zaslužili smo da budemo ovde", rekao je Stiv Kuper.

Labudovi u ulozi domaćina pružaju uglavnom neefikasne mečeve, od poslednijh pet na Libertiju čak četiri su okončana u opsegu 0-1 gola.

Na tom polju Brentford blista. Od 28. januara dao je makar po gol svakom rival osim pomenutom Stouku. Pre duela na Britanija stadionu upisao je tri vezane pobede u gostima, ima drugog strelca lige Olija Votkinsa (25 pogodaka), te mu uprkos posrtanjima u finišu trke pripada uloga blagog favorita. U verovatnom „tvrdom“ susretu, jer je ulog sad daleko veći nego kad se igra za bodove.

BARAŽ ZA PREMIJER LIGU, POLUFINALE - PRVI MEČEVI

Nedelja

19.30: (3,60) Svonsi (3,20) Brentford (2,15)

Ponedeljak

20.45: (2,85) Kardif (2,85) Fulam (2,85)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SvonsiBrentfordČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara