Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Levandovski se dosta odmarao, protiv Vikinga traži oštricu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 12:14

Generalnu probu pre početka Evropskog prvenstva reprezentacija Poljske imaće danas (18 časova) protiv Islanda u Poznanju

Vikinzi su kroz istoriju retko dolazili na teritoriju Poljske da pljačkaju. Sa Slovenima koji su živeli na tim prostorima imali su prijateljske i trgovinske odnose, a za pohode su koristili ostatak Evrope. Iako je prošlo više od 10 vekova od kako se vikinško doba završilo, čuveni ratnici sa severa Starog kontinenta i dalje posećuju Poljsku. Samo, sada ih predstavljaju fudbalski ratnici. Konkretno, danas od 18 časova reprezentacija Poljske će da ugosti u Poznanju Vikinge sa Islanda.

Biće to poslednji prijateljski meč selekcije Paula Soze pre početka Evropskog prvenstva. Ujedno i poslednja šansa da se izvrše korekcije u taktici i uvežbaju akcije.

Izabrane vesti

18.00: (1,45) Poljska (4,40) Island (7,50)

Soza je svojoj najvećoj zvezdi Robertu Levandovskom dao produženi odmor i nije ga slao na teren u prethodnom prijateljskom meču protiv Rusije (1:1). Ipak, očekuje se da će protiv Islanda da bude starter, kako bi pronašao oštricu na vreme za kontinentalni turnir.

Tamo će Poljska igrati u grupi sa Slovačkom, Španijom i Švedskom. Prvi rival 14. juna biće im Slovaci u Sankt Peterburgu.

Island, koji je bio jedno od prijatnijih iznenađenja na prethodnom Evropskom prvenstvu u Francuskoj, sada neće učestvovati. Ovog leta se samo uigravao za kvalifikacije za Mundijal u Kataru, koje je loše započeo osvojivši samo tri boda iz tri utakmice.

Prošlog petka Islanđani su igrali protiv Farskih Ostrva, koje su jedva pobedili u Torshavnu sa 1:0, golom Andersona u 70. minutu. Ipak, biće adekvatan sparing partner Poljacima, koji će verovatno da uvežbavaju akcije koje su spremili za duel sa Švedskom.

Za Island u odnosu na meč sa Faranima neće igrati u utorak Magnus Hordur Bjorvin, Sigurdson Arnor i Skulason Ari, koji imaju probleme sa povredama.

Poljska i Island do sada su se sastali šest puta, a Vikinzi nikada nisu pobedili. Poljska je trijumfovala u pet navrata, poslednji put u novembru 2015. godine sa 4:2, dok su jednom odigrali u Rejkjaviku 1:1.


tagovi

Prijateljske utakmiceReprezentacija Poljskereprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara