Fudbaleri Libereca (©AFP)
Fudbaleri Libereca (©AFP)

Liberec se ne odriče Evrope, Brno juri opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 11:42

Zanimljiv sudar na startu 32. kola prvenstva Češke

Liberec se i dalje nada plasmanu u kontinentalna takmičenja, a Brno veruje da može do opstanka. U tom previranju ambicija i želja dva tima će večeras da se sukobe na premijeri 32. kola prvenstva Češke (20.00). Slovan se nadmeće sa Plzenjom, a Zbrojovka sa Teplicama i Pribramom. Svaki bod je bitan.

Kako bi i naredne sezone nastupao na međunarodnoj sceni, Liberec bi do kraja takmičenja morao da pobedi sve rivale, i da se nada da će Viktorija barem jednom da izgubi. U svakom slučaju, Slovan može barem da izvrši pritisak na protivkandidata koji je u haotičnoj situaciji. Plzenj ima dva boda više, međutim, bez pobede je na tri poslednja meča, a od prošlog kola ima i novog trenera, pa bi Liberec možda mogao da naposletku iskoristi turbulencije u redovima ekipe sa Dosan Arene.

Izabrane vesti

20.00: (1,55) Liberec (4,20) Brno (6,00)

Igrači trenera Pavela Hoftiha nisu pobedili na stadionu U Nisi na tri poslednja meča, ali sveukupno tim ima vrlo pristojan skor kod kuće, sa sedam trijumfa, šest remija i samo dva poraza. U poslednja dva meseca Slovan je imao neugodnu formu, ostvarivši svega dve pobede na osam minulih susreta u ligi. Pre šest dana poražen je u Holičeku sa 3:0 od Bohemijansa.

Sa druge strane, Brno je četiri koraka udaljeno od opstanka. Ipak, kako je na 14 prethodnih prvenstvenih duela zabeležio samo jednu pobedu, opstanak ne deluje kao realna misija. U proteklom kolu bolji od Zbrojovke bila je Mlada Boleslav sa 3:2.

Nedavni međusobni bilans igara između Libereca i Brna je u korist Slovana, koji je pobedio u poslednja četiri takmičarska meča, uključujući januarski ove godine koji je završen 3:0.


tagovi

Češka 1Slovan LiberecBrno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara