Ekambi, ©Shutterstock
Ekambi, ©Shutterstock

Lion otkupio Ekambija i dao mu ugovor na četiri godine

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.06.20. | 20:51

Bio je na pozajmici, a sada je zvanično Lav. Francuski klub ga je platio 11.500.000 evra, uz bonuse i procenat od sledeće prodaje

Karl Toko Ekambi bio je na pozajmici u Lionu iz Viljareala, zadovoljio je, pa je francuski klub odlučio da otkupi njegov ugovor. Klub iz grada filma potpisao je ugovor sa Ekambijem na četiri godine, tačnije do 2024. godine.

Ovaj 27-godišnji Kamerunac je plaćen 11.500.000 evra Viljarealu, a na to su mogući i bonusi od maksimalnih 4.000.000 evra. Kao i 15% od naredne prodaje koji će pripasti Viljarealu (50% ako se eventualni dalji transfer realizuje pre 15. septembra).

Izabrane vesti

"Finalni dolazak Ekambija potvrđuje ambiciju Liona koji će dati sve od sebe da bude na najvišem nivou sledeće sezone. Moramo tek da izgradimo tim", ističu iz Liona.

Od dolaska u Lion, Ekambi je odigrao 22 utakmice, dao je dva gola i imao je jednu asistenciju na osam utakmica u Ligi 1.

Ekambi je u karijeri igrao 30 puta za reprezentaciju svoje zemlje, a nastupao je za Anže od 2016. do 2018. godine. Potpisao je za Viljareal u junu 2018. godine, a onda na startu sledeće godine otišao na pozajmicu u Lion.

Očigledno je sve zadovoljio i tako ostao u ekipi Rudija Garsije.

Ekambi će moći da igra u finalu Liga kupa protiv Pari Sen Žermena, kao i u drugom meču osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa u avgustu.



tagovi

Karl Toko Ekambi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara