Kristijano Bergodi (©Reuters)
Kristijano Bergodi (©Reuters)

Lomi se u Rumuniji: Damoklov mač nad Bergodijem – pobeda ili otkaz

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 13:33

Rumunija 1: Sepsi i Univerzitatea 1948 Krajova večeras (20.00) odlučuju o preostalom učesniku plej-ofa

Do kraja ligaškog dela sezone u Rumuniji ostala je još jedna utakmica, ali veoma bitna koja će dati odgovor na pitanje ko je šesti klub nastavlja bitisanje za šampiona i Evropu u plej-ofu. Farul, Kluž, FCSB, Univerzitatea Krajova i Rapid iz Bukurešta su sigurni na prvih pet pozicija, a šesti tim će biti Sepsi ili Univerzitatea 1948 Krajova.

Njihov današnji (20.00) duel 23. kola biće biti ili ne biti. Gosti iz Krajove imaju bod više, pa im odgovara i bod, dok Sepsi ima imperativ trijumfa pred svojim navijačima u gradu Svetom Đorđu.

Izabrane vesti

Ovaj meč je ima zanimljivu predigru. Naime, Disciplinska komisija je odlučila da je Sepsi dobio meč službenim rezultatom 3:0, ali su se gosti žalili. Na kraju, posle mnogo bure, odlučeno je da se igra novi meč, ispostavilo se presudan za šesto mesto i dodatnih 10 kola u borbi za titulu u Rumuniji.

20.00: (1,85) Sepsi (3,40) Univerzitatea Krajova 1948 (4,60)

Sepsi je razočarao ove sezone. Smatralo se da će tim koji s klupe vodi Italijan Kristijano Bergodi sigurno biti među šest, ali moraće danas da dobije direktnog rivala za doigravanje. Rumunski mediji navode da će Bergodi da dobije otkaz ako Sepsi ne uvede u plej-of.

Ovo je finale za nas. Moramo da pobedimo. Igrači su svesni zadatka, pritisak se oseća, ali moramo da se nosimo s tim. Verujem u svoje igrače“, rekao je italijanski stručnjak.

Sepsi je osvojio samo bod u prethodna tri kola, pa je došao u situaciju da sklizne na sedmo mesto. Ekipa iz Krajove je propustila prvu meč loptu prethodnog vikenda kada je poražena od Hermanštata sa 1:0.

U prvom odmeravanju snaga ovih timova, Univerziatea je slavila protiv Sepsija sa 1:0 golom Belgijanca Sekua Sidibea.

RUMUNIJA 1 – ODLOŽENI MEČ 23. KOLA

Četvrtak

20.00: (1,85) Sepsi (3,40) Univerzitatea Krajova 1948 (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Rumunija liga 1SepsiUniverzitatea Krajova 1948

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara