Lotito (© AFP)
Lotito (© AFP)

Lotito: Odbio sam 140.000.000 evra za Sergeja

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 11:54

„Da sam čekao pravog kupca, nikada ga ne bih prodao, ali sam obećao dečku da ću prihvatiti najnižu ponudu“, kaže gazda Lacija

Evropska avantura Sergeja Milinković Savića je završena. Počinje azijska. Konkretnije, bliskoistočna, pošto se srpski vezista seli u Saudijsku Arabiju, po uzoru na mnoge velike fudbalske zvezde ovog leta.

Njegov novi klub biće Al Hilal koji se obavezao da Laciju plati 42.000.000 evra, a našem reprezentativcu da trogoidišnji ugovor vredan 30.000.000 evra po sezoni. Kad je taj novac u opticaju, teško je reći „ne“. Pristali su i klub i igrač, sad se samo čeka paraf.

Izabrane vesti

Dok se ne desi, na Olimpiku su mirni, iako svesni da gube igrača sposobnog da rešava utakmice Serije A.

Ne bih ga prodao, ponudio sam mu novi ugovor za skoro 6.000.000 evra po sezoni, ali je Sergej je izabrao svoju budućnost“, pojasnio je Klaudio Lotito, predsednik rimskog kluba tokom razgovora za Il Masađero. „Al Hilalova ponuda je manja od 50.000.000 evra. Da sam čekao pravog kupca, nikada ga ne bih prodao, ali uvek držim reč. Obećao sam dečku da ću prihvatiti najnižu ponudu za njega“.

Ruku na srce, realizacija posla se i dalje čeka. Lotito je toliko težak pregovarač da želi na sve načine da se osigura.

Ukoliko ugovor ne bude potpisan i novac uplaćen, Sergej će otići na pripreme Lacija. Po principu: plati novčić da bi video kamilu“, slikovit je Lotito.

A vrlo lako je moglo da se desi da se u kasu Lacija slije značajno veći novac od ovih 42.000.000 evra, pošto je sam gazda otkrio kako je još 2018. odbio ponudu Milana za Milinković Savića.

Tačno je, odbio sam tada ponudu Adrijana Galijanija od 140.000.000 evra (mada je Galijani tad već otišao, te se verovatno misli na Masimilijana Mirabelija, Leonarda i Marka Fasona, op. aut.). Bilo je koncipirana tako da 60.000.000 evra odmah legne na naš račun, a još 80.000.000 evra kroz narednih pet godina u kojima bi Milan igrao Ligu šampiona. Nisam zažalio što sam tako pustupio”, precizirao je Lotito, sugerišući na poslovanje Rosonera, koji su od 2018. samo dvaput bili deo elitnog takmičenja, a i dalje plivaju u finansijskim problemima.

Kako sad stvari stoje, Al Hial je rešio da formira moćan tim, na sredini terena želi još Bernarda Silvu, a u napadu Aleksandra Mitrovića.


tagovi

LacioAl HilalAl HilalSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Sergej Milinković SavićKlaudio Lotito

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara