Silva (© Reuters)
Silva (© Reuters)

Kakav je to posao kad izvise PSŽ i Barsa... Bernardo Silva u Arabiji za 220.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 10:27

Mančester Siti bi trebalo da se saglasi, Al Hilal formira baš moćan tim

Inspirativno deluje naslov Korijere delo sportaAli Baba i 40.000.000 evra“, a šta li će tek smisliti uticajni evropski mediji ako se realizuje transfer Bernarda Silve u isti klub u kome će završiti Sergej Milinković Savić? U pitanju je Al Hilal, spreman da Portugalca učini jedinim od najplaćenijih igrača današnjice.

Kompletan posao, ako se realizuje, koštao bi Arape čak 220.000.000 evra, koliko je velikan iz Rijada rešio da potroši zbirno na ime obeštećenja Mančester Sitiju i za plate sjajnog portugalskog veziste. U ovom trenutku, prema informacijama Si-Bi-Es sporta, zna se da je Al Hilal dostavio predlog ugovora novom prvaku Evrope, u vrednosti od 70.000.000 evra kako bi „oslobodio“ Silvu, dve godine pre isteka saradnje.

Izabrane vesti

Ono što je bitno istaći tiče se novca koji bi Bernardo mogao da zaradi na Arabijskom poluostrvu. Konkretno: 50.000.000 evra po sezoni. Ugovor bi bio na tri godine, što znači da bi nekadašnji as Monaka inkasirao 150.000.000 evra tokom igranja u novoj sredini. Svi iznosi u tamošnjoj Pro ligi se računaju neto, ostaju fudbalerima na računu, jer u Saudijskoj Arabiji ne postoji porez na plate igrača. Primera radi, Sergej bi, ako potpiše ugovor, dobiti 30.000.000 evra po sezoni.

Jedan od razloga koji približava Bernarda Silvu drugom kontinentu i sve većoj planetarnoj sili tiče se uloge menadžera Žoržda Mendeša. U ovom prelaznom roku već je odveo Rubena Neveša iz Vulverhemtpona u Al Hilal – ranije Kristijana Ronalda u Al Nasr – a na klupu postavio Žorža Žezusa, uticajnog trenera koji je osvajao titule sa Sportingom, Benfikom, Flamengom i Fenerbahčeom. Logično je pretpostaviti da je njegov uticaj veliki i da je sposoban da prokrči put još jednom klijentu.

Naročito ako se zna da omaleni vezista nije do kraja zadovoljan minutažom na Etihadu. Zato se još prošlog leta pominjalo da bi mogao u Barselonu, ali Katalonci ni tad, kao ni sad – iako ga opet žele – nisu u stanju da srede poslovne knjige i priušte tako luksuzno pojačanje. Možda bi Pari Sen Žermen mogao, pošto je dugo obigravao oko Silve, samo što niko na svetu trenutno, osim Saudijaca, nije u stanju da izdvoji toliko novca na plate. Francuski prvak ionako ima dovoljno kvalitetan tim. Al Hilal ga tek pravi, pošto je pre Neveša i poslatih ponuda za Sergeja Milinković Savića i Bernarda Silvu doveo i Kalidua Kulibalija iz Čelsija, a poslata je ponuda i napadaču srpske reprezentacije, Aleksandru Mitroviću.

Još samo da se Mančester Siti saglasi. A ne bi trebalo da bude problema, jer će još i zaraditi na momku koga je pre šest godina doveo za 50.000.000 evra.


tagovi

Al AhliAl Ahli DžedaSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Bernardo SilvaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara