Trenutak odluke u Hajdenhajmu
Trenutak odluke u Hajdenhajmu

Ludnica u Cvajti! Nenormalni Hamburger, Štutgart ponovo bundesligaš, Karlsrue od 0:3 do spasonosnog boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 21.06.20. | 18:18

Ekipa Ditera Hekinga do 80. minuta vodila u Hajedenhajmu, ali je doživela tragičan poraz (1:2). Švabe ubedljive u Nirnbergu - 6:0

Šta reći za Cvajtu. To je bez premca najdramatičnija druga liga u Evropi i jedno od najuzbudljivijih takmičenja na planeti. Pretposlednje kolo tamošnjeg šampionata donelo nam je potpuno neverovatne preokrete, a uloga najvećeg tragičara ponovo je pripala Hamburgeru, koji je četvrti put od nastavka sezone prosuo bodove u nadoknadi vremena, pa poslednje kolo dočekuje na četvrtom mestu, bez mnogo šansi da se domogne najvišeg ranga takmičenja. Ekipa Ditera Hekinga je posle preokreta pala u Hajdenhajmu (1:2), pa je domaćin preuzeo treće mesto uoči gostovanja spokojnoj Arminiji u poslednjem kolu. Sve brige praktično je prebrinuo Štutgart, koji je odigrao najbolji meč u sezoni kada je to bilo najpotrebnije, slavio u Nirnbergu sa ubedljivih 6:0 i već sada ga možemo proglasiti novim bundesligašem. Teoretski, Švabama nedostaje još jedan bod, ali praktično oni su sigurno drugi jer imaju za 11 golova bolju gol razliku od trećeplasiranog na tabeli.

Gotovo sve dileme razrešene su i kada je u pitanju borba za opstanak, iako zvanično još niko nije ispao u Treću ligu. Junak dana je Karlsrue, koji je na svom terenu gubio od Arminije sa 0:3, ali je u drugom poluvremenu uspeo da osvoji dragocen bod i praktično obezbedi plej-aut, jer ima za 10 golova bolju gol-razliku od Vehena, odnosno čak 14 od Dinamo Drezdena. Ekipa Kristijana Ajhnera u poslednjem kolu može čak i do 15. mesta, ukoliko slavi u Firtu, a Nirnberg bude poražen u Kilu. Sve probleme kolo pre kraja prebrinuli su Osnabrik i Sankt Pauli.

Izabrane vesti

HAMBURGER PROSUO ŠEST BODOVA U NADOKNADI

Hamburger je nakon pauze uslovljene pandemijom virusa korona prosuo šest bodova u nadoknadi vremena, što bi mu bilo dovoljno da danas proglasi toliko željeni povratak u Bundesligu. Sve je krenulo od Firta (dva izgubljena boda), gde je vodio sa 2:1 i onda primio gol u četvrtom minutu nadoknade, potom je poražen u Štutgartu (2:3) golom Gonzala Kastra u drugom minutu nadoknade (izgubljen bod), a onda je ostao bez još dva boda na svom terenu protiv Holštajn Kila (3:3), iako je vodio sa 2:1 i 3:2. Šesti bod je otišao u nepovrat u petom minutu nadoknade, kada je veliku radost domaćinu doneo Konstantin Keršbaumer. Hekingov tim je idealno otvorio drugo poluvreme, golom Joela Pohjanpala u praktično prvom napadu nastavka meča, ali je Hamurger potom drastično pao u igri.

Da bi sve moglo da se promeni u finišu utakmice bilo je jasno još u 56. minutu, kada je poništen pogodak Štefana Šimera u 56. minutu zbog igranja rukom. Kola su definitivno krenula nizbrdo po tim iz Hamburga u 80. minutu, kada je mladi Luis Bejer pogodio sopstvenu mrežu, a onda se dogodio kobni trenutak za goste, koji su dozvolili da im u 95. minutu "pukne" kontra, pa je Keršbaumer ostao sam u srcu šesnaesterca i krunisao pravovremeno dodavanje Šimera.

PRVENAC SRPSKOG DIVA KALAJDŽIĆA U SLAVLJU ŠVABA

Važan doprinos ubedljivom slavlju Štutgarta u Nirnbergu dao je mladi napadač srpskog porekla Saša Kalajdžić (23). Bivši mladi reprezentativac Austrije, koji je nedavno izašao iz teške povrede ligamenata kolena, odlično je ispratio kontranapad svog tima, koji je povukao Silas Vamangituka u 41. minutu i bez problema prosledio loptu u protivničku mrežu. Kalajdžić je u Štutgart stigao prošlog leta iz Admire za 2.500.000 evra i vrlo je interesantan golgeter, pošto je visok tačno dva metra, ali je i danas pokazao da je u stanju da isprati brze kontranapade svog tima. Odličan meč u Nirnbergu odigrao je Argentinac Nikolas Ivan Gonzales, koji je produžio fantastičnu seriju golova sa dva nova pogotka u protivničkoj mreži. Vamangituka je postigao prvi gol na meču, a dva puta se u strelce upisao i Atakan Karazor.

Švabe imaju gotovo rešenu situaciju pred sobom kada je u pitanju promocija u elitni rang takmičenja, ali sigurno neće propustiti priliku da naredne nedelje na svom stadionu protiv Darmštata i zvanično završe posao.

HET-TRIK HOFMANA OBRADOVAO KARLSRUE

Heroj Karlsruea ovog popodneva bio je hladnokrvni Filip Hofman, koji je postigao prvi het-trik u ovoj sezoni i doneo sastavu Kristijana Ajhnera veliki bod protiv Arminije. Rasterećeni gosti su vodili sa 3:0 već nakon 20 minuta igre pogocima Hartela, Klosa i autogolom Kobalda, ali je Hofman u 25. minutu vratio domaćina u život. Karlsrue je do boda stigao sa dva pogtka iz penala. Hofman je prvo pogodio u 70. minutu, a onda i 88, kada je bilo jasno da je domaćin nadomak opstanka u drugoligaškom društvu.

Ozbiljan tragičar je ekipa Vehena, koja je od petog minuta vodila u Darmštatu golom Manuela Šafera i imala prednost sve do 63. minuta utakmice, ali je onda sve prosula. Treba napomenuti da je Tobijas Kempe promašio penal u 28. minutu, ali je to ispravio Serdar Dursun u 63. minutu. Potpuni preokret Darmštatu doneo je Sung-Ho Paik u 77. minutu, dok je konačan rezultat meča postavio Marcel Heler dva minuta pre kraja meča.

CVAJTA - 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Bohum - Grojter 2:2 (1:1)

/Teše 43, Osei-Tutu 52 - Hrgota 7, Ernst 79/

Darmštat - Vehen 3:1 (0:1)

/Dursun 63, Paik 77, Heler 86 - Šafer 5/

Aue - Hanover 2:1 (1:0)

/Testrot 23, Fandrih 67 - Dukš 79/

Hajdenhajm - Hamburger 2:1 (0:0)

/Bejer 80ag, Keršbaumer 90+5 - Pohjanpalo 46/

Karlsrue - Bilefeld 3:3 (1:3)

/Hofman 25, 70pen, 88pen - Hartel 3, Klos 10, Kobald 20ag/

Nirnberg - Štutgart 0:6 (0:3)

/Vamangituka 11, Karazor 26, 63, Kalajdžić 41, Gonzales 52, 76/

Osnabrik - Holštajn Kil 4:1 (2:0)

/Hejer 3, Ajdini 24, Guganig 51pen, Amenjido 86 - Guganig 78ag/

Sandhauzen - Dinamo Drezden 0:1 (0:0)

/Hartman 90/

Sankt Pauli - Jan Regenzburg 1:1 (1:1)

/Dijamantikos 111 - Hajn 27/




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara