Printscreen
Printscreen

Luković: Želeli smo više od ovoga, pred momcima je lepa budućnost

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 19:44

"Svi su živeli za naš san i razumljivo je da je sada teško, ali treba da podignu glave i budu svesni da su dali maksimum", istakao je selektor kadetske reprezentacije posle eliminacije sa Evropskog prvenstva

Kadetska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u Mađarskoj porazom od Poljske u četvrtfinalu. I mada je selektor Aleksandar Luković juče govorio da su ambicije njegove selekcije veće od samog plasmana u četvrtfinale, u izjavi posle utakmice istakao je kako je ponosan na svoje izabranike zbog svega što su pokazali na kontinentalnoj smotri.

"Pohvalio bih momke zbog svega što smo uradili tokom turnira. Tokom dve godine, koliko sarađujemo, sam plasman među osam najboljih je uspeh svakako. Želeli smo više od toga, mislim da su momci, zaista nije fraza, dali maksimum i videli ste, desilo se to što se desilo, primili smo gol u 90. minutu. Dva puta smo gubili, dva puta se vraćali, želeli smo pobedu – nismo došli do nje", rekao je Luković.

Izabrane vesti

Uverava selektor Orlića da će njegovim izabranicima poraz od Poljske poslužiti kao škola u nastavku karijere.

"Svakako bih pohvalio i ohrabrio momke, jer tek su na početku karijera i koliko god bilo teško, a sigurno jeste, pre svega njima, jer im je ovo prvo veliko reprezentativno iskustvo, mislim da će im, koliko god zvučalo kao prazna priča, značiti. Poljacima čestitam na prolasku u polufinale i još jednom pohvale za naše momke, pred njima je lepa budućnost."

Iskoristio je Luković priliku da čestita rivalu na plasmanu u polufinale.

"Moram da ponovim da sam ponosam što treniram ovakvu grupu momaka, svi su živeli za naš san i razumljivo je da je sada teško, ali treba da podignu glave i budu svesni da su dali maksimum. Zaista sam ponosan na njih", zaključio je Luković.



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara