Manćini završio za Zenitom: Ovo nema veze sa reprezentacijom, odluku sam doneo još pre tri meseca

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.05.18. | 16:44

„Nemam osećaj da sam pogrešio nešto ili donosio pogrešne odluke. Ako bih vratio vreme unazad uradio bih isto. Neke tehničke odluke su donete i ne sumnjam u njih na bilo koji način”, rekao je

Roberto Manćini i Zenit - definitivno zbogom. Sada i zvanično kada je Italijan odlučio da otvori dušu na poslednjoj konferenciji za medije.

Ekipa iz Sankt Peterburga sezonu je završila na razočaravajućoj poziciji, ali to navodno nije razlog za odlazak, kao ni pomenuti dogovor oko preuzimanja reprezentacije Italije
Hoću da naglasim da inicijativa za napuštanje Zenita isključivo moja. Odluka je doneta uglavnom zbog porodičnih razloga. Doneta je pre tri meseca i nema veze sa klubom ili reprezentacijom”, rekao je Manćini.

Izabrane vesti

Odluke koje je donosio ove godine u Zenitu biće predmet ozbiljne diskusije, ali Italijan smatra da ništa nije pogrešno učinio.
„Ne, nemam osećaj da sam pogrešio nešto ili donosio pogrešne odluke. Ako bih vratio vreme unazad uradio bih isto. Neke tehničke odluke su donete i ne sumnjam u njih na bilo koji način”.

O naslednicima se uveliko licitira.
„Siguran sam da će sledeći trener biti veoma talentovan i kvalitetan, kao i svi prethodni Zenitovi treneri. Zenit je veoma jak tim. Pod uslovom da su Kokorin, Mamana i Kuzajev zdravi, ovaj tim ima kvalitet za minimum polufinale Lige Evrope i borbu za titulu”.

Reprezentacija Italije?
„U ovom trenutku apsolutno ne postoji nikakav ugovr sa italijanskom selekcijom. Bilo bi pogrešno pregovarati dok se ne raskine ugovor. Bilo bi protiv pravila. Ne mogu da potvrdim da ću preuzeti mesto selektora Azura. U mnogim intervjuima sam rekao ta bi mi to bilo zanimljivo. Sada kada je situacija oko ugovora sa Zenitom razrešena, mogu da pregovaram sa Italijom”, zaključio je Manćini.

Foto: Action images


tagovi

Roberto Manćini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara