"Marselo"
"Marselo"

Mijatovićev najveći pogodak - Marselo 16 sezona u Madridu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.17. | 16:42

Uskoro pada rekord Roberta Karlosa

MarseloPočeo je na terenima malog fudbala kao devetogodišnjak, zbog očajnih uslova u kojima je živeo razmišljao je i da batali fudbal. Ali u Fluminenseu su videli nešto u njemu i nisu mu dozvolili da se preda. Doveli su ga sa 13 godina, a kao 18-godišnjaka prodali madridskom Realu za 6.000.000 evra. Marselo nije bio od onih Brazilaca za koje se otimala cela Evropa. Međutim, Predrag Mijatović je verovao. I sada može da se pohvali da je Kraljevskom klubu poklonio možda i najboljeg levog beka u poslednjoj deceniji.

Uostalom, da nije tako ne bi ga madridski gigant nagradio dvogodišnjim  produženjem ugovora. Marselo se tako obavezao na vernost Realu sve do 2022. godine! Pazite sad, ostane li do kraja na stadionu “Santjago Bernabeu“ tada 34-godišnji Marselo odradiće i svoju 16. sezonu u Madridu! I bez svake sumnje oboriti rekord svog idola Roberta Karlosa, koji je sa 527 utakmica stranac koji je odigrao najviše mečeva za Real.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
(1,05) Real Madrid (14,0) APOEL (35,0)

Marselo je trenutno drugi na listi sa 414 mečeva, ali bude li potrajao do 2022. nema sumnje da će ući u anale. Tačnije, već jeste s obzirom da je u Madridu osvojio četiri titule u Primeri, dva Kupa kralja, tri španska Superkupa, što je najbitnije tri pehara u Ligi šampiona, pa i tri evropska superkupa i dve titule klupskog prvaka sveta.

A kad je stigao, razmišljali su u Madridu da ga pošalju u B tim, pa je i Marselo razmišljao da ode. Ostao je, nasledio Roberta Karlosa kada je on otišao u Fenerbahče, istrpeo početne kritike zbog previše ofanzivnog stila igre i povremenog zanemarivanja zadataka u odbrani.

Sada je zamenik kapitena Reala i u ovom trenutku verovatno najbolji levi bek na planeti!

Kada ode? Teo Ernandez je već tu. Ima 19 godina i dok dočeka šansu biće verovatno sasvim spreman da odmeni Marsela. Postaće Real čuven po levim bekovima. Naravno, ne samo po njima...

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaMarseloPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara