""
""

Milanov bum za kraj: Morata na korak od potpisa! Ugovor iz snova

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.07.17. | 09:17

Rosoneri na pragu najskupljeg pojačanja u istoriji

Čeka se još zvučno ime u napadu sa kojim će Milan staviti tačku na sjajan prelazni rok, a izgleda da je odluka pala. Od četvorice napadača koji su se pominjali, Milan se izgleda odlučio za Alvara Moratu. Tako bar tvrdi Gazeta delo Sport koja na naslovnoj strani najavljuje transfer Morate kao vest dana.

Izabrane vesti

Juče je Milanov drektor Fasone rekao da će doći jedan iz trilinga Obamejan - Morata - Beloti, a iako je izgledalo da je Španac najmanje realna opcija, izgleda da je najbliži selibi u Milan. I to kao najskuplje pojačanje u istoriji slavnog kluba!

Naravno, glavna stvar u celoj priči je novac. Čak i ako Morata ima želju da pređe na San Siro, postavlja se pitanje finansija. Milan je ovog leta već potrošio preko 200.000.000 evra, pokazao da ne žali novac, ali Morata bi bio ubedljivo najskuplja akvizicija.

Rosoneri su spremni da ponude 70.000.000 evra Realu za obeštećenje. To je manje od onoga što je Mančester Junajted nudio, ali Real više nije u poziciji da bira jer je Milan jedini kupac za Moratu. Situacija je takva da Kraljevski klub mora da razmišlja o popustu i realnoj ceni svog napadača. Prodajom Morate za 70.000.000 evra bi bila finansirana polovina obeštećenje za dolazak Kilijana Mbapea koji je prva meta Reala do kraja prelaznog roka. Kako vreme odmiče, sve je veća verovatnoća da će Real prodati Moratu u Milan za 70.000.000. Što bi opet bilo najskuplje pojačanje u istoriji Milana…

Spreman je i fantastičan ugovor za Moratu. Umesto onih 8.000.000 evra po sezoni koji su se pominjali pre meseca dana, Milan sada španskom napadaču nudi čak 10.000.000 evra godišnje! To su fantastični uslovi za italijanske fudbalske prilike. Najplaćeniji igrači u Seriji A su Iguain i Dibala sa po 7.500.000 evra godišnje, odnosno Bonući u Milanu ako bi ostvario sve bonuse. Moirata bi ih sve nadmašio i bio najbogatiji fudbaler na Čizmi…

Morata je pre mesec dana bio blizu prelaska u Milan, ali je tada priča stopirana iz više razloga. Rosoneri nisu ponudili dovoljno para, Morata i Real su čekali Mančester Junajted i Čelsi, Španac nije želeo da “izda” dve godine u Juventusu, a Milan još nije doveo sva ova silna pojačanja i dao potvrdu da pravi ozbiljan tim.

Od tada su se stvari promenile. Morati je prvo propao transfer u Mančester Junajted. Tačnije, Murinjo je odustao i kupio Lukakua. Potom je zapelo i sa Čelsijem. Ni Plavci ne žele da plate 90.000.000 evra koje traži Real Madrid. Junajted je bio spreman da ide do 80.000.000 evra i izgubio je strpljenje. Čelsi se okrenuo Obamejanu i Morata je odjednom ostao bez opcija. Jedini izlaz je Milan ukoliko ne želi da još jednu sezonu provede kao drugi špic Reala i da čeka šansu sa klupe ili u manje bitnim utakmicama. A ne želi to. Madridska Marka jutros piše da je Morata fizički prisutan na treninzima Reala, ali da je mislima odustan. Želi da ide.

Poslednjih dana je i Leonardo Bonući sa kojim je dobar prijatelj od perioda iz Juventusa, uvbeđivao Moratu da ga sledi i pređe u Milan. Bonući mu objašnjava da ne pravi nikakvu vrstu “izdaje” ako pređe u Milan. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Alvaro MorataItalijaMilanPrimeraReal MadridSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara