Zoran Milinković (Star Sport)
Zoran Milinković (Star Sport)

Milinković preuzeo Napredak: Želimo da uživamo u plej-ofu, a ne da strepimo za opstanak

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 14:30

Iskusni trener zvanično zamenio Ivana Stefanovića na klupi Napretka

Odigrao je Napredak sedam superligaških utakmica u 2022. godini i ni na jednoj od njih nije slavio. Rastanak sa Ivanom Stefanovićem je bio logičan sled događaja, a trenera koji je nedavno uspeo da odnese bod iz Humske, a zatim da izgubi od Voždovca, danas je i zvanično zamenio Zoran Milinković.

Klupska vrhuška je ovim potezom želela da isprovocira podizanje atmosfere, jer je nepisano pravilo da ekipe umeju naprasno da se trgnu kada dođe do promene na klupi. Novi trener Čarapana imaće nekih desetak dana da se predstavi ekipi, premda poznaje solidan broj fudalera od ranije i da pokuša da je uigra i pripremi za gostovanje u Novom Pazaru gde će osvajanje celog plena biti imperativ.

Izabrane vesti

"Čast mi je da radim u klubu svete i bogate istorije. Aktuelni trenutak nalaže da se konsolidujemo i uzmemo dovoljno bodova da se plasiramo u plej-of. To je naš kratkoročni cilj, a verujem da će se u međuvremenu iskristalisati i dugoročni ciljevi i da ćemo u doigravanju igrati sa najboljim srpskim klubovima, a potom učestvovati u realizaciji novih uspeha na zadovoljstvo svih koji vole Napredak", rekao je Milinković na konferenciji za medije održanoj u prostorijama kluba na stadionu Mladosti.

Milinković je postao treći strateg na kormilu Kruševljana ove sezone.

"Zahvaljujem se prethodnim kolegama Stefanoviću i Đuričiću, jer sam ubeđen da su radili na krajnje profesionalan način. Razne okolnosti uticale na razvoj događaja, a kako život ide dalje, na kraju svi, pored zasluga, moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti. Poznajem veći broj igrača, sa nekima sam i sarađivao i nema razloga da u predstojećem periodu ne pronađemo najbolja rešenja i povratimo stečeni imidž. Svi želimo da uživamo u utakmicama u doigravanju, u plej – ofu, a ne da strepimo za opstanak", zaključio je 53-godišnjak.

Najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje titule prvaka Srbije sa Partizanom u sezoni 2014/15, a osim crno-beli, vodio je mnoge domaće klubove poput Spartaka, Vojvodine, Kolubare, Rada. Poslednji među superligašima bio je kragujevački Radnički gde je nakon što je vodio čitave pripreme, ustupio mesto Nenadu Lalatoviću. Kada je reč o inostranim angažmanima, radio je u Arisu iz Soluna, kiparskom Anortozisu i u Al Džahri iz Kuvajta.









tagovi

Zoran MilinkovićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara