Milutin Osmajić (©Reuters)
Milutin Osmajić (©Reuters)

Milutin Osmajić na Sautemptonovom putu ka Premijer ligi

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 13:01

Crnogorski napadač jedan je od najboljih strelaca Prestona, koji ovog utorka gostuje Svecima u zaostalom susretu 36. kola Čempionšipa

Sautempton je iskoristio priliku u poslednja dva duela i u poslednjem naletu sezone još jednom smanjio zaostatak u trci za direktnu promociju u Premijer ligu. Pred naredni meč protiv Prestona u okviru zaostalog susreta 36. kola Čempionšipa, samo sedam bodova deli tradicionalni klub iz engleskog lučkog grada od drugog mesta. Ovaj jaz između Svetaca sa 81 bodom i Lestera sa 88 može da se minimizira na četiri poena, jer Sautempton je veliki favorit na domaćem terenu protiv Prestona (21.00).

Sveci ne odustaju od Premijer lige. Već je potvrđeno njihovo učešće u plej-ofu. Na kraju sezone, međutim, tim sa juga Engleske se i dalje bori za direktnu promociju. Pet utakmica pre kraja sezone, Sautempton još ima realne šanse da "skine" sa trona jedan od dva najbolje plasirana tima u Čempionšipu. Vodećio Ipsvič je sakupio 89 bodova, ali ima i dve utakmice više.

Izabrane vesti

Svaki od preostalih pet okršaja za Svece ima karakter finala. Tim glavnog trenera Martina Rasela je već postavio kurs za povratak. Sautempton je osvojio šest bodova u poslednje dve prvenstvene utakmice. Sveci su uspešno pobedili u ova dva meča protiv timova kao što su Votford sa 2:1 i Koventri sa 3:2. Sledeća utakmica je ponovo kod kuće, a na Sent Merizu Prestonu ne ide dobro. U poslednja četiri meča, Sautempton je tri puta pobedio Lilivajtse.

21.00: (1,37) Sautempton (5,10) Preston (7,75)

Sautemptonu će ovo da bude 22. susret na domaćem terenu u aktuelnoj sezoni. U dosadašnjoj 21 utakmici kod kuće zabeležio je skor od 14 pobeda, tri remija i četiri poraza. Raselova ekipa je na ovim mečevima postigla 51 gol, u proseku više od dva po meču.

S druge strane, Preston ima minimalne šanse za povratak u trku za unapređenje. Lilivajtsi ne samo da moraju da pobede u preostalim utakmicama, već zavise i od pomoći. Ako se pogleda raspored ekipe do kraja sezone, plej-of je trenutno samo želja.

Stoga ostaje da se vidi kako će tim trenera Rajana Loua pristupiti dvoboju protiv Sautemptona. Preston je proteklog vikenda propustio da na svom Dipdejlu napravi veliki korak ka plasmanu u plej-of, ali je poražen od Noriča sa 1:0, u utakmici vrednoj "šest" poena. Kanarinci su se tim trijumfom skoro zacementirali na šestoj poziciji, i imaju trenutno osam bodova više od desetoplasiranog Prestona.

U poslednje četiri prvenstvene utakmice, Preston je samo jednom slavio. Bilo je to pre nedelju dana protiv Hadersfilda sa 4:1, kada se het-trikom istakao crnogorski napadač Milutin Osmajić. Prvi duel u sezoni između dva tima završen je remijem 2:2, jedan od strelaca bio je i Osmajić. Ukupno je u Čempionšipu postigao osam golova na 31 nastupu.

Preston ove sezone ima učinak od sedam trijumfa, pet remija i osam neuspeha va žn svog stadiona. Lilivajtsi su u ovih 20 mečeva postigli tek 21 gol, a na minula dva gostovanja nijedan.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 36. KOLA

Utorak

21.00: (1,37) Sautempton (5,10) Preston (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipSautemptonPrestonPreston Nort EndMilutin Osmajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara