Pogodak Juranovića sa bele tačke (© Reuters)
Pogodak Juranovića sa bele tačke (© Reuters)

Misija kompletirana: Union nikom nije oprostio! Opet će u Evropu, samo je pitanje gde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 21:34

Tim iz Berlina u padu, opet nije dobio, ali je svakom bundesligaškom timu dao gol u gostima

Čekao je dve decenije da se vrati na međunarodnu scenu, izgleda da će samo godinu dana da se probije do Lige šampiona. Kako igra Union Berlin zaslužuje da se okuša i u kontinentlanoj eliti.

Klub koji je dugo držao korak sa Bajernom jeste izgubio trku sa liderom, mada je i dalje u dobroj poziciji da se posle plasmana u Ligu Evrope (prošle sezone) domogne višeg razreda. Sve posle nerešenog ishoda na Volksvagen areni na zatvaranju 24. bundesligaškog kola – 1:1.

Izabrane vesti

Možda je mogao sastav iz glavnog grada da drastično poboljša šanse, vodio je i činilo se da je na putu oporavka, da se posle tri utakmice bez slavlja vratio na trijumfalnu stazu, međutim, ako ništa drugo, Union je uradio nešto što je retko kome pošlo za nogom. U gostima je dao bar po gol svakom timu u najvišem rangu nemačkog fudbala, od onih koji se trenutku takmiče u Bundesligi. Do ove nedelje je odolevao Volfzburg, ali je i on poklekao.

Za to se postarao Josip Juranović. Najbolji zimski novajlija Uniona je realizovao jedanaesterac pošto je Gilavogi zaustavio Laidunija i tako nastavio da pruža produktivne partije po dolasku iz Seltika. Tokom sedmice je poravnao na 3:3 u duelu sa imenjakom iz Belgije u prvoj utakmici osmine finala Lige Evorpe, prethodno u dvomeču sa Ajaksom dao i namestio gol, ima jednu asistenciju baš protiv Volfzburga u susretu Kupa Nemačke, da bi sa upisao i prvenac u prvenstvu. Kakvo pojačanje.

Zadovoljstvo Juranovića i Uniona nije potpuno, jer su gosti primili malerozan gol šest minuta pre kraja. I to tako što je lopta posle udarca rezerviste Patrika Vimera, lopta na putu ka mreži kačila Kaminskog, dovoljno da prevari Ronova i ostavi bod ekipi Nika Kovača.

Mada, i sa ovim jednim je poravnat sa Lajpcigom i Frajburgom na deobi trećeg mesta, iza lidera iz Minhena i drugoplasirane Borusije. Neko će izvisiti za Ligu šampiona...

BUNDESLIGA – 24. KOLO

Petak

Keln - Bohum 0:2 (0:1)

/Štoger 9pen, Mašović 76/

Subota

Bajern Minhen - Augzburg 5:3 (4:1)

/Kanselo 15, Pavar 19, 35, Sane 45, Dejvis 75 - Beriša 2, 60pen, Kardona 90+3/

Ajntraht Frankfurt - Štutgart 1:1 (0:0)

/Rode 55 - Vamangituka 75/

Herta - Majnc 1:1 (1:0)

/Engakam 18pen - Ažork 57/

RB Lajpcig - Menhengladbah 3:0 (0:0)

/Verner 57, Forsberg 71pen, Gvardiol 80/

Šalke - Borusija Dortmund 2:2 (0:1)

/Bilter 51, Karaman 80 - Šloterbek 38, Gereiro 60/

Nedelja

Frajburg – Hofenhajm 2:1 (1:0)

/Egeštajn 5, Doan 89 – Štiler 49/

Verder - Bajer Leverkuzen 2:3 (1:1)

/Dukš 30, Filkrug 86 penal - Baker 34, Frimpong 56, Hložek 83/

Volfzburg – Union Berlin 1:1 (0:0)

/Vimer 84 – Juranović 71 pen/



tagovi

Josip JuranovićUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara