Ilkaj Gundogan i Robert Levandovski (©Reuters)
Ilkaj Gundogan i Robert Levandovski (©Reuters)

Mogu li PSŽ i Atletiko Madrid da sruše najveće kvote na svetu?

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 10:39

Mozzart nudi najjače koeficijente

Nokaut faza fudbalske Lige šampiona nastavlja se ovog utorka... Mozzart je i ovog puta spremio velika iznenađenja.

Odsteri su bili raspoloženi, pa su pred vama dve kvote kakve nećete naći nigde na svetu. U pitanju su jedinica na Barselonu u sudaru sa PSŽ-om u okviru revanš susreta četvrtfinala kontinentalne elite, kao i kec na Borusiju Dortmund protiv Atletiko Madrida u sklopu iste faze Lige šampiona.

Izabrane vesti

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona u Parizu, Barselona nije bila favorit, ali je u sjajnoj predstavi uspela da pobedi rezultatom 3:2. Otud su domaćini sada u boljoj poziciji, i remi im je dovoljan da stignu u polufinale evropske elite. Trenutno su Katalonci dobili impresivan zamah i u nizu su od šest pobeda na svim turnirima. Treba napomenuti da je skok u klupskom učinku i rezultatima primetan tek pošto je trener Ćavi najavio da će napustiti tim po završetku sezone. Posle te odluke Barselona je uletela u niz od 12 zvaničnih mečeva bez poraza. Istina, biće teško konkurisati za titulu u Primeri, s obzirom na osam bodova zaostatka za Real Madridom. S druge strane, PSŽ je ponovo blizu neuspeha u Ligi šampiona, gde ne uspeva da osvoji trofej i pred basnoslovnih ulaganja. Podsetimo, Parižani su se teško izborili u grupnoj fazi, ali su se potom samouvereno plasirali u četvrtfinale pobedivši Sosijedad ukupnim rezultatom 4:1. U Ligi 1, PSŽ samouvereno vodi na tabeli sa 10 poena prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta, uz utakmicu manje. Posle bitke sa Barselonom, Parižani nisu odigrali meč u nacionalnom prvenstvu, imali su celu nedelju da se pripreme za revanš.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BORUSIJA DORTMUND - ATLETIKO MADRID (UTORAK, 21.00), KEC 2,30

Borusija Dortmund je u osmini finala Lige šampiona savladala otpor PSV-a, ali ne bez problema. Na gostovanju je tada odigrala nerešeno 1:1, dok je na svom terenu pobedila sa 2:0. Sada je situacija za tim nešto komplikovanija. Milioneri nisu uspeli da pobede u Madridu. Dugo je bilo 2:0 za Atletiko, da bi na kraju BVB uspeo da stigne do važnog gola, koji povećava šanse za plasman u polufinale. U Bundesligi Borusija se bori sa RB Lajpcigom za četvrto mesto. Posle 29 kola, oba tima imaju po 56 bodova, a Dortmund je u poslednjem meču izborio tešku pobedu u gostima nad Borusijom Menhengladbah rezultatom 2:1. Atletiko je savladao otpor Intera u teškoj borbi u prethodnoj fazi Lige šampiona. U gostima su tada Kolćonjerosi pretrpeli minimalan poraz od 1:0, a kod kuće su pobedili rezultatom 2:1 i posle izvođenja penala su stigli među osam najboljih. U prvoj utakmici četvrtfinala Atletiko je dobro iskoristio svojih nekoliko šansi i većinu vremena se vešto branio. U Primeri, Atletiko ne gubi nadu da će sustići Đironu i završiti na trećem mestu. U prošlom kolu Kolćonjerosi su pobedili direktnog konkurenta na svom terenu rezultatom 3:1. Posle 31. kola zaostatak za Đironom je četiri boda.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.


tagovi

Promo kvotenajveća kvota

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara