""
""

MUNDIJALSKI TIP: Holandija - Čile

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.06.14. | 12:42

Holandski selektor Luj van Gal je izuzetan taktičar i sigurno će da postavi igru kojom će pokušati da neutrališe brzu tranziciju i izmenu pasova rivala, a u napadu će se osloniti na probojnost Robena i Lensa

Plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva Holandija i Čile ispunili su osnovne planove. Naredni korak je osvajanje prvog mesta u grupi B koje bi gotovo sigurno dovelo do izbegavanja Brazila u prvoj eliminacionoj fazi, a u eventualnom četvrtfinalu donelo bi nešto lakšeg protivnika. I Lale i momci s obale Pacifika zabeležili su po dve pobede, ali Oranje ima bolju gol-razliku (8:3, naspram Čileanskih 5:1), što znači da im i nerešen rezultat donosi ostvarenje želja.

Holandski selektor Luj van Gal je izuzetan taktičar i sigurno će da postavi igru kojom će pokušati da neutrališe brzu tranziciju i izmenu pasova rivala, a u napadu će se osloniti na probojnost Robena i Lensa. Otud i pomalo iznenađujuća odluka da suspendovanog Robina van Persija zameni Dirk Kajt (bar su takve najave iz holandskog tabora), od kojeg može da ima veliku korist u defanzivi, ne samo u skoku, već i u presingu na centralne vezne fudbalere Čilea. Van Galov izbor u neku ruku je i posledica ranjivosti koju su Holanđani iskazali protiv Australije, koja nije imala dovoljno kvalitetnih pojedinaca za istinsko iznenađenje.

Izabrane vesti

Sa Čileancima nije takav slučaj, bez obzira na verovatni izostanak nedovoljno spremnog i kartonima sklonog Artura Vidala, umesto kojeg bi trebalo da nastupi vezista Tventea Horhe Gutijeres, dakle, momak koji odlično poznaje Narandžaste. Mnogi se sigurno neće složiti sa našim predlogom da vrebi probati sa dvojkom (kvota iznosi 2,70), ali Čile je u dosadašnjem delu turnira ostavio bolji utisak na nas jer su Holanđani imali povremene padove i prazan hod u igri.

Još bolje „plaća“ tip da će Aleksis Sančes da se upiše u strelce bilo kada u toku utakmice (kvota 2,87); Barselonin superstar jedan je od najkvalitetnijih i najnepredvidivijih bočnih napadača današnjice, voli da igra velike utakmice i kad-tad će da pobegne holandskoj odbrani. Konačno, ako ne želite previše da rizikujete udenite na tiket tip GG (kvota je 1,63) - obe reprezentacije lako ulaze u šanse i imaju visok procenat realizacije.

STADION: Arena Korintijans u Sao Paulu (kapacitet 65.807 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Bakari Gasama (Gambija) - 2,78 žutih kartona po meču, 0,11 crvenih kartona po meču, 0,13 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

HOLANDIJA (4-3-3-): Silesen - Janmat, Flar, De Fraj, Blind - De Jong, Vajnaldum, Snajder - Roben, Kajt, Lens

ČILE (5-4-1): Bravo - Isla, Medel, Silva, Hara, Mena - Aranhis, Dijas, Gutijeres, Valdivija – Sančes

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(Foto: Guliver / Getty Images)


tagovi

mundijalski tipBrazil2014BBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara