NAJAVA DANA (petak, 19. jul): Superligaška promocija TSK-a uz Zmajeve... Delfini sa Grcima, plus Đere i fudbal širom kontinenta

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.07.19. | 08:12

Pogledajte šta nam na igrački meni servira sportski petak

VOŽDOVAC – BAČKA TOPOLA, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Vreme je da se zvezda PLS-a prikaže na velikoj sceni. Čast pripada Zmajevima, koji su u pripremnom periodu odigrali tri prijateljske utakmice, na kojima su poraženi od Voluntarija, Krasnodara 2 i Domaželea. Ni TSK nije gubio vreme, remizirao je sa Sepsijem, zatim dobio Austriju Klanfurt, pa odigrao 3:3 sa Fehervarom. Imajući u vidu koliko se u Bačkoj Topoli ozbiljno radi, ne bi nas izenadilo ni potpuno opušteno, možda i napadačko raspoloženje gostujućeg tima na promociji u Superligu.

Izabrane vesti

SENEGAL – ALŽIR, 21.00
(Fudbal, Kup Afričkih nacija, finale)

Senegal ima priliku da po prvi put osvoji ovaj trofej. U polufinalu je bio bolji od Tunisa kojeg je savladao minimalnim rezultatom. Alžir je ostao neporažen na ovom turniru, a potrudio se da tako i ostane zahvaljujući golu u samoj završnici polufinalnog meča sa Nigerijom (2:1). Jedini poraz u ovom takmičenju Senegal je pretrpeo upravo od Alžira (1:0) koji ima priliku da po drugi put podigne ovaj pehar. Od ukupno sedam međusobnih duela ovih rivala Alžiru je pripalo četiri, Senegalu dva, a jednom je bilo nerešeno.

KOPENHAGEN – ARHUS, 19.00
(Fudbal, Danska 1)

Prvu utakmicu u novoj sezoni Kopenhagen je uspeo da reši u svoju korist. Savladao je Odenze u prošlom kolu sa 3:2 na gostovanju. Prethodno nije baš blistao u prijateljskim susretima. Arhus je igrao nerešeno sa Hobrom (1:1) takođe na gostovanju, a bio je uspešniji od večerašnjeg domaćina u kontrolnim mečevima. Ipak, Kopenhagen je od ovog protivnika poslednji put izgubio pre deset godina. Prethodni duel iz 2018. dobio je sa 4:2, a po četiri gola na ovom stadionu postigao je i u dva odmeravanja koja su prethodila pomenutom.

LIBEREC – PLZENJ, 18.30
(Fudbal, Češka 1)

Prvo kolo Liberec je započeo pobedom.  Savladao je Ostravu na gostovanju sa 2:1. Plzenj je takođe počeo dobro. Slavio je pred svojim navijačima u duelu sa Sigmom  (3:1). Obe ekipe inače solidno su prošle kroz pripremni ciklus. Tradicija je apsolutno na strani Viktorije Plzenj koja je poslednji put od ovog protivnika izgubila 2013. 

DINAMO ZAGREB – LOK. ZAGREB, 21.00
(Fudbal, Hrvatska 1)

Šampion Hrvatske, otvara vrata novog HNL pohoda dočekom poprilično malaksale Lokomotive. Svakako, može se desiti da Dinamo pokuša da ponovi aprilskih 3:0 na svom stadionu, pošto je jasno da lokomotiva još uvek nije spremna. Naime, gostujući tim je na pripremama poražeb od Genka, NAC Brede, a za njih prihvatljiv X donelo im je odmeravanje sa klub Brižom. Imajući u vidu te podatke, Dinamo će svakako biti veoma zainteresovan da ispraši sugrađane na Maksimiru.

ARKA – JAGJELONIJA, 18.00
(Fudbal, Poljska 1)

Navadila se Jagjelonija da pobeđuje Arku 2018. godine. Četiri meča, sve same pobede sada gostujućeg sastava koji je kraj prošle sezone dočekao na petom mestu plej-of grupe. Inače Arka se borila za goli život, jedva i izborila, budući da je za samo dva boda umakla potonuloj Legnici. Kada to znamo, onda je potpuno jasno s kakvim namerama u gostima može da se pojavi Jagjelonija.

HERMANŠTAT – GAZ METAN, 17.00
(Fudbal, Rumunija 1)

Obradovao je Hermanštat lovce na golove, a navijače u prvom kolu razočarao porazom od 4:3 u prvom kolu šampionata. Došlo GG 4+ i na Gaz Metan protiv Kondije, što su sami za sebe jako interesantni rezultati. Ako na sve to dodamo da je Gaz Metan poslednji put u maju dobio današnjeg rivala sa 4:1, onda se samo za sebe nameće razmišljanje o potencijalnoj goleadi i ovoga puta.

SION – BAZEL, 20.00
(Fudbal, Švacaska 1)

Pet prijateljskih utakica Siona, a sve X do iksa. To je bilans priprema kluba koji je u ovom periodu dao samo jedan gol. Bazel je na priprema sevao od golova, a 4+ na utakmicama ovog tima poodavno deluje kao obavezan dekor. Inače Bazel je poslednji put u aprilu dobio 0:3, a Sion je taj koji na njihovim mečevima redovno izvlači deblji kraj.

ŠPANIJA M21 – SRBIJA M21, 21.00
(Rukomet, SP M21)

Nezgodan derbi Grupe A, na korak od plasmana u osmofinalnu rundu! Posle druge pobede Orlića na Svetskom prvenstvu, na redu je domaća Španija. Imaju Španci takođe dve pobede, odlični su u svim segmentima igre i prosto naviknuti da pobeđuju. Ono što raduje, moglo bi se opisati egzibicijama generacije 1998. nad SAD, što kroz rezultat iskazan s konačnih 36:19, (13:9) za tim koji predvodi Boris Rojević budi nadu i sada. Treba biti svestan da lako sa Špancima neće ići, jer i oni su te iste Amerikance tukli sa 34:13.

SRBIJA – GRČKA, 09.30
(Vaterpolo, SP)

Za prvo mesto u grupi! Grčka je izuzetno kvalitetna reprezentacija, koja u duel sa Delfinima kao i Srbija ulazi sa pobedom protiv Južne Koreje i remijem sa Crnom Gorom. U slučaju da dođe X, kombinacija za redosled na tabeli ima mnogo. Ako se odigra 10:10, a Crna Gora pobedi 22:2 tada su Grci prvi a Srbi i Crnogorci šutiraju peterce za drugo mesto. Ukoliko je remi 9:9 i manji onda je Grčka prva a gleda se odnos Crne Gore i Srbije prema Koreji. Ukoliko je 11:11 i veći tada Srbija i Grčka pucaju peterce za prvo mesto. Nadamo se da za to neće biti potrebe, jer Grci Srbiju nikada nisu dobili na zvaničnoj utakmici.

L. ĐERE – MAJER, 17.35
(Tenis, ATP Umag)

Naš Laslo Đere u drugom kolu protiv Italijana Paola Lorencija, inače 114. tenisera ATP sveta slavio je sa 6:3, 3:6, 6:4 posle dva sata i 44 minuta igre. Leo Majer je naredni rival, koji je do četvrtfinala došao pobedom nad Jiržijem Veselim. Na prethodnom meču ovaj teniser je dokazao da je odlučan u nameri da pruži jak otpor čak i Đereu koji je svakako tehnički jači rival ovoga para.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara