Nabi Keita (AFP)
Nabi Keita (AFP)

Nekada Klopov 'kompletni vezista', danas bundžija s karijerom u slobodnom padu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 16:59

Verder kaznio Nabija Keitu zbog samoživotsti i narušavanja harmonije u svlačionici

Nije Nabi Keita tokom petogodišnjeg boravka u Liverpulu imao mrlja van terena, niti ga pratio glas incidentnog momka. Činjenica da nije u potpunosti opravdao papreno skupo obeštećenje od 60.000.000 evra, čemu su kumovale i česte povrede, iako je sa Redsima osvajao Premijer ligu i Ligu šampiona, nije direktno povezana sa pričom u kojoj reprezentativac Gvineje poslednjih dana glavni protagonista. A tema te priče jste narušavanje timske discipline.

Naime, Keita je proteklog vikenda, saznavši da se neće naći u startnoj postavi protiv Bajer Leveruzena, odbio da uđe u timski autobus, otputuje u Leverkuzen i bude u konkurenciji za utakmicu u kojoj je Verder deklasiran, a Farmaceuti obezbedili prvu titulu prvaka Nemačke u 120 godina dugoj istoriji. Zato je klub iz Bremena kaznio Afrikanca suspenzijom do kraja sezone.

Izabrane vesti

To znači da će propustiti poslednjih pet utakmica Bundeslige, a šta će biti nakon toga i dalje je neizvesno. Keita ima ugovor do leta 2026. godine koji je potpisao prošlog jula kada se kao slobodan igrač preselio sa Enfilda na Veserstadion.

Dosadašnji mandat u Verderu obeležile su česte povrede i svega pet nastupa uz samo 109 minuta provedenih na terenu. To je značajno manje i u poređenju sa poslednjom sezonom u Liverpulu. Problematičan gest napravi je upravo nakon saznanja da se ni na Baj areni neće naigrati, a kako objašnjava britanski Atletik, klub ga je kaznio zbog sebičnosti, samoživosti, odnosno zato što je svojim potezom narušio harmoniju svlačionice.

"Kao klub, nećemo tolerisati Nabijevo ponašanje. Izneverio je tim u teškim trenucima imajući u vidu naš skorašnji učinak i dostupnost igrača i stavio svoje interese iznad klupskih. To ne možemo da dozvolimo. U ovoj fazi sezone neophodan nam je potpuni fokus na preostale utakmice i složan tim. Zato smo ostali bez alternative. Nakon što je saznao da neće biti među startnih 11, odbio je da pođe na gostovanje i izavrao je da ode kući", rekao je fudbalski direktor Verdera i njegov nekadašnji fudbaler Klemens Fric.

I razočarani Keita je imao šta da poruči putem društvenih mreža.

“Od prvog dana otkako sam potpisao za ovaj sjajni klub, uvek sam pokazivao spremnost na ličnu žrtvu i profesionalizam. Jedina želja koja me je uvek pokretala jeste da pomognem klubu i da donesem radost navijačima, naročito u trenucima kada rezultati nisu zadovoljavajući. Otpočeta moje karijere, gde god da sam igrao, nikada nisam imao problem sa disciplinom i uvek sam se trudio da predstavljam primer. Stoga neću dozvoliti da bilo ko baci mrlju na sliku o meni", napisao je Keita instagramu.

Keita nije poimence naveo ko se o njega ogrešio, a njegovi zastupnici se nisu udostojili da odgovore na upit britanskog Atletika i podrobnije objasne situaciju i izjavu svog štićenika.

U svakom slučaju, momku koji je, kada bi bio zdrav uživao poverenje Jirgena Klopa, čoveka koji je Keitu po dolasku na Enfild nazvao "kompletnim vezistom", ponudivši mu legendarnu osmicu Stivena Džerarda, karijera trenutno ide silaznom putanjom i poprima obrise slobodnog pada.


tagovi

Verder BremenNabi KeitaNabi Kejta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara