Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Nije dobro počelo za Ivića u prvenstvu: Krasnodar okrenuo, pa Torpedo uzeo prvi bod još od oktobra

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 16:34

Srpski stručnjak imaće pune ruke posla

Prvu pobedu sa Krasnodarom Vladimir Ivić ostvario je već u drugoj utakmici na klupi, a sreća ga nije pogledala u prvenstvu. Nastavilo se rusko prvenstvo posle višemesečne pauze, a Krasnodar srpskog stručnjaka ozbiljno je kiksnuo na svom terenu. Fenjeraš Premijer lige, moskovski Torpedo, uzeo je bod, prvi još od oktobra i produžio negativni niz koji traje još iz prvog dela sezone – 2:2 (0:1).

Krasnodar je mogao i morao bolje, pogotovo jer je baražnom paljbom tukao po golu i imao čak sedam udaraca u okvir, ali nije toliko bio problem u napadu koliko je odbrana grešila i za to bila žestoko kažnjena.

Izabrane vesti

Još od rane faze utakmice morao je da juri zaostatak posle šokantnog gola Ilje Stefanoviča. Bio je to njegov prvenac u dresu moskovskog kluba u koji je stigao pre mesec dana. Čak i kada je okrenuo rezultat, uspeo je da izdrži svega osam minuta, pre nego što je Igor Lebedenko ponovo zaledio Krasnodar Arenu i definitivno ugušio sve napore domaćeg sastava da se domogne tri boda.

Nije se Krasnodar proslavio u većem delu susreta, a kako je vreme prolazilo osećala se frustracija kod igrača koju je najviše iskazivao temperamentni Kolumbijac Džon Kordoba, nezadovoljan ne samo igrom tima već i sudijskim odlukama. Mogao je novajlija Kadi Borges, koji se u Krasnodar preselio na insistiranje Ivića, brzo da poravna rezultat, ali je njegov pogodak u 24. minutu opravdano poništen zbog ofsajda.

Više od 50 minuta Torpedo je odolevao brojnim napadima domaćina, sve dok Sergej Petrov nije prvencem našao metu nakon asistencije Ilzata Ahmetova i digao radnu temperaturu ekipi. Visio je u vazduhu i taj drugi gol, a isti je stigao samo osam minuta posle prvog, a strelac je bio Džon Kordoba kome kao da je pao kamen sa srca pošto je zatresao mrežu.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se osiguraju tri boda, pošto je veteran Lebedenko, koji u maju puni 40 godina, ohladio ceo Krasnodar...

RUSIJA 1 – 18. KOLO

Petak

Fakel - Himki 1:1 (1:1)

/Gongadze 44 - Giljerme 21/

Subota

Spartak Moskva – Ural 2:2 (1:1)

Ahmat - Orenburg 3:1 (2:1)

/Karin 11, Beriša 45p, Timofejev 94 - Vorobjev 45/

Zenit - Nižnji Novgorod 3:0 (1:0)

/Malkom 12, 48, Jerohin 82/

Rostov - Lokomotiva Moskva 0:3 (0:1)

/Dzjuba 33, 58, 64/

Nedelja

Dinamo Moskva - Krilja Sovjetov 1:0 (0:0)

/Tjukavin 91/

Krasnodar - Torpedo Moskva 2:2 (0:1)

/Petrov 62, Kordoba 70 - Stefanovič 9, Lebedenko 78/

17.30: (3,35) Soči (3,45) CSKA Moskva (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džon KordobaVladimir IvićKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara