©Reuters
©Reuters

Nije to tako loše kao što izgleda: "Runijevske" makazice Garnaća, Junajted na četiri boda od LŠ

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 19:27

Najubedljivija pobeda Crvenih đavola u Premijer ligi od starta sezone - 3:0

Nije unapredio Mančester junajted ni malo, vreme mu je da ide, završio je svoje na Old Trafordu. Izvlačili su statističari na Ostrvu čak i negativne rekorde Eriku ten Hagu posle neočekivano lošeg starta sezone. Ali što bi Danilo Bata Stojković rekao u "Ko to tamo peva" dok proverava stabilnost mosta sa kojeg će sekund kasnije pasti – nije to tako loše kao što izgleda. Makar ne rezultatski, jer mančesterski tim na trećini sezone do četvrtog mesta, poslednjeg koje vodi u Ligu šampiona, deli svega četiri boda, a svega šest do prvoplasiranog Arsenala.

U tu poziciju dovela ga je pobeda nad Evertonom na Gudisonu u 13. kolu, treća uzastopna u Premijer ligi, odnosno peta u poslednjih šest prvenstvenih utakmica – 3:0 (1:0). Da je holandski stručnjak donekle zalečio Junajted potvrđuje i činjenica da mu je ova poslednja bila ujedno i najubedljivija, da posle iste njegova mreža miruje u šampionatu već 280 minuta, te da je odigrao daleko najzreliju partiju od starta sezone. Sve to samo tri dana pred najvažniji meč engleskog tima u dosadašnjem delu sezone, gostovanje Galatasaraju u Istanbulu u petom kolu grupne faze Lige šampiona.

Izabrane vesti

U tome je pobeda Junajteda još značajnija, jer potpisali su Markus Rašford, Antoni Marsijal i Alehandro Garnaćo - trio koji je već dugo postigao u Premijer ligi, ali se na Gudisonu svaki od njih omrsio. Garnaćo pak na nešto spektakularniji način od preostale dvojice. Od sredine maja ove godine mladi Argentinac se nije upisivao u strelce, a onda se u trećem minutu utakmice vinuo u nebesa i "makazicama" kao da je izbacio sav best i nezadovljstvo iz sebe. Makazicama koje su neodoljivo podsetile na one Vejna Runija od pre 12 godina u mančesterskom derbiju.

Od pomenute utakmice sa Vulverhemptonom je i Marsijal bio bez pogotka u prvenstvu. Ipak, i njegovoj golgeterskoj patnji došao je kraj. U odsustvu povređenog Rasmusa Hojlunda Francuz je odigrao vrlo dobru partiju kojom bi mogao sebi da kupi sebi još jednu šansu na Old Tarfordu. U 75. minutu je sa puno osećaja završio kontru gostiju za potvrdu trijumfa, a prethodno, na startu drugog dela, iznudio jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio Rašford.

Iako su jedanaesterci u njegovom vlasništvu, Bruno Fernandeš se u 56. minutu poneo kapitenski i loptu prepustio engleskom reprezentativcu, koji je odlično izvedenim penalom stigao do tek drugog gola u Premijer ligi, prvog još od duela sa Arsenalom početkom septembra na Emiratima.

Evertonove nade da će uspeti da ostane neporažen i na četvrtoj uzastopnoj utakmici nestale su po isteku pola sata igre, u svega nekoliko desetina sekundi. U svega minut-dva domaćin je propustio tri izgledne prilike da se vrati u meč. Mladi Kobi Maino je u svom prvom startu u Premijer ligi u 32. minutu sa gol-linije izbio loptu posle udarca Dvajta Meknila, da bi u nastavku akcije Abdulaj Dukure sa desetak metara udaljenosti neometano gađao pored desne stative.

I mada su možda zaslužili da izgube, isto tako su izabranici Šona Dajša zaslužili da postignu makar jedan gol. I bili su mu blizu desetak minuta pre kraja, ali im je i tada sreća okrenula leđa, pa je udarac Vitalija Mikolenka zaustavila prečka.

PREMIJER LIGA - 13. KOLO

Subota

Mančester Siti - Liverpul 1:1 (1:0)

/Haland 27 - Arnold 80/

Njukasl - Čelsi 4:1 (1:1)

/Isak 13, Lasels 60, Žoelinton 61, Gordon 83 – Sterling 23/

Barnli – Vest Hem 1:2 (0:0)

/Rodriges 49 penal – O'Šea 86ag, Souček 90+1/

Luton – Kristal Palas 2:1 (0:0)

/Mengi 72, Braun 84 – Olis 75/

Notingem Forest – Brajton 2:3 (1:2)

/Elanga 3, Gibs Vajt – Ferguson 26, Pedro 45+4, 58/

Šefild Junajted – Bornmut 1:3 (0:2)

/Mekburni 90+7 – Tavernije 12, 51, Klajvert 45+3/

Brentford - Arsenal 0:1 (0:0)

/Haverc 89/

Nedelja

Totenhem - Aston Vila 1:2 (1:1)

/Lo Selso 22 - Tores 45+7, Votkins 60/

Everton - Mančester Junajted 0:3 (0:1)

/Garnaćo 3, Rašford 56, Marsijal 75/

Ponedeljak

21.00: (2,50) Fulam (3,35) Vulverhempton (3,05)



tagovi

Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara