Nisu Ovnovi nego lavovi: Runi vodi Derbi ka jednom od najvećih čuda u istoriji engleskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 23:04

Izgleda da u nekadašnjem asu Mančester Junajteda ima ozbiljnog trenerskog materijala...

Istina, zovu ih Ovnovi, takav je nadimak kluba, ali momci Vejna Runija bore se poput pravih lavovi. Ovo što rade, posebno u poslednjih četrdesetak dana, zaista je zaslužuje svako poštovanje. Pa zašto ne i konstataciju: izgleda da nekadašnji as Mančester Junajteda ima ozbiljan trenerski potencijal.

Ušao je Derbi u ovu sezonu otpisan, s minus 21 na tabeli usled finansijskih poteškoća, a evo polusezonu završavaa s pristojnih 10 bodova. Naravno da je tim sa Prajd parka i dalje poslednji na tabeli, ali činjenica da je prva ekipa iznad crte na 11 koraka mogla bi u novoj godini da trku za opstanak u drugu rangom engleskog fudbala učini veoma zanimljivom.

Izabrane vesti

Ako na tih deset bodova dodamo 21 (koliko je Derbiju oduzeto) Ovnovi bi imali bezbedno mesto u sredini tabele, s ozbiljnim izgledima da napadnu plej-of. Ovako, ostaje im da veruju da mogu do jednog od najvećih čuda u istoriji ostrvskog fudbala, a opstanak posle -21 to bi svakako i predstavljao.

Derbi blista u poslednjih mesec i kusur dana. Tukao je lidera Bornmut, odigrao nerešeno sa Fulamom, da bi kao šlag na tortu vezao tri trijumfa protiv ekipa koje su stručnjaci (letos) videli u grupi kandidata za najviši plasman. Prvo je pred njega oružje položio Blekpul, onda Vest Bromvič Albion i konačno večeras Stouk - 2:1!

Kao pre tri dana protiv VBA u junaka je izrastao veteran Kazim Ričards (35). Tada mu je bilo potrebno manje od šezdesetak sekundi otkako je kročio na teren da pogodi za veliku pobedu. Sada je u igru ušao u 63. minutu, a za veliku radost gostiju mrežu zatresao pet minuta pre kraja.

Derbi je vodio golom 19-godišnjeg Luka Plendža, dok se za 1:1 upisao Tom Ins.

Runijevoj četi naredni meč (3. januar) mogao bi da bude jedan od ključnih. U pitanju je okršaj sa Redingom koji je trenutno prvi iznad crte...

ČEMPIONŠIP – 25. KOLO

Sreda

Blekburn - Barnsli 2:1 (1:1)

/Rotvel 24, Brereton 65 - Moris 45+1/

Blekpul - Midlzbro 1:2 (0:0)

/Laveri 90+1 - Sporar 60, Votmor 90+2/

Koventri - Milvol 0:1 (0:0)

/Bredšou 79/

Četvrtak

Bornmut - Kardif 3:0 (1:0)

/Kristi 25, Solanke 68, Lerma 83/

Bristol Siti - Kvins Park Rendžers 1:2 (1:1)

/Skot 3 - Ostin 45+3, Barbet 90/

Notingem Forest - Hadersfild 0:1 (0:1)

/Holms 30/

Stouk - Derbi 1:2 (0:1)

/Ins 78 - Plendž 17, Kazim Ričards 85/

Odloženo

Svonsi – Luton

Birmingem – Piterboro

Šefild Junajted Hal

Reding – Fulama

VBA - Preston



tagovi

Vejn RuniČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara