©AFP
©AFP

Njukasl krenuo u akciju: Za Tripijea spremno 35.000.000 evra i najveća plata u klubu, Dele Ali može na zajam

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.12.21. | 18:58

Svrakama su potrebni igrači koji dobro poznaju takmičenje i mogu odmah da donesu kvalitet ekipi, a na radaru su i Ramzi, Lingard i Tirni

Više nema šta da se čeka. Njukasl nema dovoljan kvalitet da ove sezone opstane u Premijer ligi, pa novopečena, ali i platežno izuzetno moćna, uprava Svraka mora ozbiljno da se aktivira u zimskom prelaznom roku. Spisak imena je već napravljen, mada su za to pre svega odgovorni ostrvski mediji, ali se realno radi sve o imenima koja su objektivno na radaru kluba sa Sent Džejms Parka.

Trenutno se najglasnije spominje posrnulog veziste Totenhema Dele Alija, kome je očigledno neophodno da pronađe sredinu za pozajmicu ovog leta, kako bi pokušao da se vrati na pravi kolosek. Nekada standarni engleski reprezentativac potpuno je pao nakon odlaska Maurisija Poketina iz kluba, kod Žozea Murinja i Nuna Espirita Santa je igrao vrlo malo, a kod Kontea je na šest utakmica igrao 54 minuta i to sve protiv Mure u Ligi konferencija. Dakle i temperamentni Italijan mu je odmah stavio do znanja da ne računa previše ozbiljno na njega.

Izabrane vesti

Sve ovo se dešava nepunih godinu dana, nakon što ga je u svojim redovima želeo moćni Pari Sen Žermen, ali je gazda Danijel Levi prošlog januara glatko odbio mogućnost njegovog odlaska u redove Svetaca. Kako piše dobro upućeni magazin Atletik, u Totenhemu blagonaklono gledaju na mogućnost da Dele Ali ode na pozajmicu u redove Svraka, ali samo na pozajmicu. Ipak, u Njukaslu nameravaju da ubace otkupnu klauzulu u ugovor, koja bi mogla da bude aktivirana ukoliko klub ne ispadne u Čempionšip.

Menadžer Njukasla Edi Hau je već otvoreno poručio čelnicima kluba da želi kvalitetnog desnog beka, a ljudi zaduženi za tržišnu politiku odmah su se aktivirali ka dovođenju Kijerana Tripijea. Prvotimac Atletiko Madrida navodno već dugo želi da se vrati u Englesku, a sada ima priliku da to ozbiljno i naprlati, pošto mu na Sent Džejms Parku spremaju platu od 175.000 evra nedeljno, što bi ga učinilo najplaćenijim igračem kluba.

Mnogi fudbalski kritičari na Ostrvu, među kojima je i Džo Kol, izneli su svoja zapažanja i analizu situacije u kojoj se nalazi Njukasl, kao i koga bi Svrake mogle da dovedu u svoje redove. Uglavnom, radi se o igračima sa ozbiljnim pedigreom, ali koji u ovom trenutku nemaju adekvatne uloge u svojim timovima. U prvom planu su Džesi Lingard, Aron Ramzi i Kiran Tirni.

"Mislim da bi Džesi Lingard bio sjajno potpisivanje za neki od klubova, a siguran sam da je na radaru Njukasla. Imaju finansijsku moć da ga kupe. Kiran Tirni je takođe jedan od igrača koji nema minutažu u Arsenalu, a mislim da bi bio fantastična kupovina. Verujem da je idealan za Njukasl, dobro se uklapa, treba mu novi izazov. Ne znam zašto u poslednje vreme ne igra redovno u Arsenalu. Aron Remzi je u Juventusu i deluje kao da želi da ode. Najbolja stvar koju Njukasl može da uradi jeste da kupi igrače koji su spremni za Premijer ligu i koji poznaju takmičenje. Ne mogu sebi priuštiti nekoga kome treba vremena da se prilagodi", rekao je Džo Kol.


tagovi

Dele Alikiran tirniKiran Tripije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara