Bukajo Saka i Gabrijel Martineli (©Reuters)
Bukajo Saka i Gabrijel Martineli (©Reuters)

Notingem bez silnih Afrikanaca protiv Arsenala, Vila se sveti Njukaslu

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.01.24. | 12:04

Pet utakmica ovog utorka u Premijer ligi

FA kup je odigran u Engleskoj tokom vikenda, a Premijer liga tek sada dobija svoju reč. Predstojeće 22. kolo počinje sa pet utakmica u utorak, kada Arsenal putuje u Notingem, a Njukasl će pokušati da protiv Aston Vile prekine seriju poraza.

Program se otvara utakmicom Notingem Foresta i Arsenala. Domaći tim još nije pobedio u 90 minuta ove godine, naprotiv, gosti bi želeli da nadograde svoju poslednje visoko slavlje protiv Kristal Palasa.

Izabrane vesti

Trener Šumara

Nuno Espirito Santo

, koji se vratio u Englesku posle boravka u Saudijskoj Pro ligi, proživljava težak period. Nakon dolaska, predvodio je Notingem do dve pobede na kraju prošle kalendarske godine protiv moćnog Njukasla i Mančester Junajteda, ali stvari za Forest nisu izgledale dobro od početka 2024.

Izgubili su u ligi od Brentforda sa 3:2, a potom se baš i nisu proslavili u FA kupu. Prvo su remizirali sa trećeligašem Blekpulom, a u revanšu su pobedili tek posle produžetaka. U petak je njihov okršaj sa drugoligašem Bristol Sitijem završen nerešenim rezultatom, a pobednik će biti odlučen u reprizi.

20.30: (7,25) Notingem Forest (4,60) Arsenal (1,43)


Zahvaljujući uspešnoj završnici 2023. godine, Forest je stvorio prednost od četiri boda u odnosu na zonu ispadanja, ali je do kraja sezone ostalo još skoro polovina prvenstvenih utakmica, pa će borba za opstanak u engleskom vrhu biti još zanimljivija.

Artetin

Arsenal je, pak, na drugom kraju tabele, posle 21 odigrane utakmice londonski klub je treći, plasirao se i u prolećnu nokaut fazu Lige šampiona, pa će izgleda i ova sezona biti uspešna za Tobdžije.

Arsenal je dva puta iznenađujuće kiksnuo krajem prošle godine, izgubivši od Vest Hema sa 0:2, a zatim i od Fulama u dva uzastopna londonska derbija sa 2:1. U međuvremenu, treći vezani neuspeh Tobdžije su doživele porazom od Liverpula od 0:2 u FA kupu, ali prošlog vikenda su zaustavile posrtanje dominantnom pobedom od 5:0 nad drugom londonskom ekipom, Kristal Palasom.

Što se tiče izostanaka, veliki uticaj na meč u utorak imaće Kup afričkih nacija i Kup Azije koji su u toku. Domaćima će nedostajati dva predstavnika Nigerije, i to

Ola Aina

i

Taivo Avoniji

, dva Senegalca

Šeik Kujate i Musa Nijakate, kao i tri igrača iz Obale Slonovače, i to Vili Boli, Ibrahima Sangare i kapiten reprezentacije Serž Orije.

Gostima će nedostajati japanski defanzivac Takehiro Tomijasu, a Mohamed Elneni, Tomas Parti, Džulijan Timber i Fabio Vijeira takođe neće biti na raspolaganju. Navijači Arsenala se nadaju da zdravstveni problemi Deklana Rajsa nisu ozbiljni, a u prvom delu sezone londonski sastav je slavio sa 2:1 protiv Šumara.

21.15: (1,95) Aston Vila (3,60) Njukasl (3,80)

Utorak veče ponudiće atraktivan spektakl u okviru 22. kola Premijer lige između četvrtoplasirane Aston Vile i desetoplasiranog Njukasla. Lavovi nemaju najlepše uspomene na uvodni međusobni meč ove sezone, i definitivno imaju šta da vrate Svrakama. Meč je završen rezultatom 5:1 za Njukasl.

Međutim, sada se situacija preokrenula. Sredinom januara, igrači

Edija Haua izgubili su četvrtu ligašku utakmicu zaredom. Ovog puta su poraženi od Mančester Sitija. Iako su primili prvi gol, u svlačionicu su otišli ​​u dobrom raspoloženju pošto su šutevi Isaka i Gordona preokrenuli skor na 2:1. Ali onda je Pep Gvardiola izvukao svog asa iz rukava. Kevin de Brujne je posle pet minuta na terenu izjednačio rezultat, a još jedna promena španskog trenera se takođe isplatila kada je u igru ušao mladi Bob, koji je u drugom minutu nadoknade obezbedio pobedu Građanima.

Iako Svrake ne prolaze baš najbolje u prvenstvu, još niko nije uspeo da ih izbaci iz FA kupa. Prošle nedelje, Fulam je to pokušao da uradi, ali je njegove napore osujetio slovački golman Dubravka, koji je ukrotio sve udarce londonskog kluba. Naprotiv, njegov sunarodnik Rodak je dva puta kapitulirao. Za prvi pogodak pobrinuo se Longstaf, drugi je postigao Bern početkom drugog poluvremena.

Emerijev tim i dalje nije siguran u napredak na istom turniru, meč sa londonskim Čelsijem stigao je do reprize. Gol koji je mogao da donese pobedu Aston Vili je poništen nakon VAR pregleda. Utakmica je završena bez golova, pa će se ekipe ponovo sastati 7. februara na Vila Parku.


PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

20.30: (7,25) Notingem Forest (4,60) Arsenal (1,43)

20.45: (2,50) Fulam (3,35) Everton (3,05)

20.45: (4,60) Luton (3,60) Brajton (1,80)

21.00: (1,65) Kristal Palas (3,60) Šefild Junajted (5,80)

21.15: (1,95) Aston Vila (3,60) Njukasl (3,80)

Sreda

20.30: (1,10) Mančester Siti (11,0) Barnli (18,0)

20.30: (1,70) Totenhem (3,90) Brentford (4,90)

21.15: (1,63) Liverpul (4,20) Čelsi (5,70)

Četvrtak

20.30: (2,50) Vest Hem (3,50) Bornmut (2,95)

21.15: (2,85) Vulverhempton (3,50) Mančester Junajted (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaNotingem ForestArsenalAston VilaNjukasl

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara