Novosadska Mladost je novi superligaš, Inđija više nema ni baraž u svojim rukama

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 19:17

Uzbudljivo u borbi za elitu

Pobedom nad Radničkim u Sremskoj Mitrovici (1:3) novosadska Mladost je i matematički obezbedila prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i kartu za elitno društvo. Gosti su već u prvom miutu načeli rivala, a minimalna prednost bila je na snazi do završnice utakmice i 77. minuta u kojem je lider udvostručio vostvo. Odgovor domaćina tri minuta kasnije vratio je neizvesnost, ali se ispostavio samo kao počasni jer je Mladost pobedu overila golom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 3:1.

Istovremeno, Javor je pretrpeo poraz na gostovanju Žarkovu (1:2), međutim ispušteni bodovi nisu koštali Ivanjičane drugog mesta jer je istovremeno IMT poražen na svom terenu od Železničara iz Pančeva 1:2.

Izabrane vesti

Usled kikseva Javora, IMT-a i Inđije, rasplet se dodatno zakomplikovao, te je tim iz Ivanjice na drugom mestu koje vodi direktno u Superligu, dok mu sa bodom zaostatka za vratom diše Železničar. Korak iza Pančevaca je IMT, a Traktoristi će se istovremeno nadati da mogu da preteknu dva pomenuta rivala i osvrtati se iza sebe gde je, uz tri boda zaostatka Inđija.

Zeleno-beli bi mogli u trku da se vrate samo u slučaju da IMT bude poražen na gostovanju Mladosti u poslednjem kolu, uz uslov da savladaju Radnički. Podsetimo, Inđija je plej-of dočekala na čelu tabele, ali se kroz šest kola spstila na tek peto mesto te bi mogla da ostane i bez baraža.

PRVA LIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 36. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

IMT - Železničar Pančevo 1:2 (1:1)

Loznica - Inđija 2:1 (1:1)

Radnički SM - Mladost 1:3 (0:1)

OFK Žarkovo - Javor 2:1 (1:0)



tagovi

FK InđijaMladost Novi SadŽelezničar PančevoJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara