(AFP)
(AFP)

Opet Isko, opet Vilijan Žoze: Još jedna cigla na tvrđavi “Viljamarin” (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 23:01

Betis bolji i od Las Palmasa

Nije najboilji, ali može da im zapreti. Opet je Betis u zoni Lige Evrope. Tu je, preti iz prikrajka, naučio je da se takmiči, posle ne baš uverljivog početka sezone se uspravio i liči na ekipu sposobnu da dugo drži visok ritam, što je potvrdio u poslednjoj utakmici nedeljnog programa 14. kola Primere, razoružavši Las Palmas.

Bilo je “samo” 1:0, ali je za sastav Manuela Pelegrinija najvažnije da je stavio još jednu ciglu u tvrđavu na stadiona “Benito Viljamarin”, gde ga niko od početka ciklusa nije salvadao, a spojio je šest slavlja kod kuće, što u prvenstvu, što u Ligi Evrope. Dovoljno za deobu pete pozicije sa Bilbaom (u ponedeljak gostuje Đironi) i samo korak iza Sosijedada.

Izabrane vesti

Novu pobedu Andalužanima doneli su najuticajniji fudbaleri ekipe. Isko ovoga puta nije zaveden ni kao strelac, ni kao asistent, ali je ključno uticao da posle prodora Gvida Rodrigesa lopta stigle do Vilijana Žozea, da bi Brazilac spretnom reakcijom primorao povratnika u elitu na kapitulaciji i time potvrdio da je referentna tačka Verdiblankosa. Iako je celo leto uprava kluba pokušavala da ga proda, Žoze igra fenomenalno i prvi je strelac tima.

Bio mu je ovo deseti gol u sezoni, šesti u Primeri, a obično kad bivši član Sosijedada poentira Betis slavi. Tako je bilo na susretima sa Viljarealom, Rajo Valjekanom, Osasunom, Majkorom i sad Las Palmasom. Jedino njegov pogodak nije imao težinu na San Mamesu, kad je tim iz Sevilje poražen od Bilbaa, ali način na koji koristi loš trenutak Borhe Iglesijasa sugeriše da je spreman da (p)ostane oslonac Betisa.

Pre i posle toga, makar u prvom poluvremenu, domaćin je bio bolji, probao preko Iska, mladog štoper Čadija Riada, pa i samog Vilijana Žozea, ali je golman Las Palmasa Alvaro Valjes sve odbranio i tako čuvao sastavu Garsije Pimijente šansu da uzvrati. Gost se otvorio u nastavku, više pretio, imao nekoliko baš dobrih situacija da meč vrati u egal (najbolje preko Saula Koka i Kiriana Rodrigesa), ali nije uspeo.

Između ostalog i zbog tradicije, ber jer Betis nastavio dva impresivna niza. Ovo mu je bila deseta uzastoona takmičarska utakmica bez poraza kod kuće i 12 koju nije izgubio od Las Palmasa u nizu na “Benito Viljamarinu.

ŠPANIJA 1 – 14. KOLO

Petak

Alaves – Granada 3:1 (2:0

/Torent 11ag, Rebak 38. Omorodion 55 – Uzuni 86pen/

Subota

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Lopez 39 - Ležen 82ag/

Valensija - Selta 0:0

Hetafe - Almerija 2:1 (2:1)

/Grinvud 33, Majoral 45 - Ramazani 7/

Atletiko Madrid - Maljorka 1:0 (0:0)

/Grizman 64/

Nedelja

Viljareal - Osasuna 3:1 (0:0)

/Morales 57, 71, 80 - Katena 78/

Sosijedad – Sevilja 2:1 (2:0)

/Dmitrović ag, Sadik 21 – En Nesiri 59/

Kadis – Real Madrid 0:3 (0:1)

/Rodrigo 14, 64, Belingem 74/

Betis – Las Palmas 1:0 (1:0)

/Vilijan Žoze 19/

Ponedeljak

21.00: (2,35) Đirona (3,50) Atletik Bilbao (3,15)



tagovi

Vilijan ŽozeBetisLas PalmasPrimeraIsko Alarkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara