Gvardiola i Paketa (Reuters)
Gvardiola i Paketa (Reuters)

Opet Siti i Lukas Paketa! Ako se kockice slože, eto transfera od 100.000.000

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 11:29

Dolazak Brazilca na Etihad uslovljen eventualnim odlaskom Kevina de Brujnea ili Bernarda Silve, ali problematičan i status veziste pred zakonom

Reklo bi se da je Lukas Paketa prototip igrača kakve Pep Gvardiola voli, dovodi i koji je lako baždariti za potrebe njegove taktičke perfekcije. Nije praksa Mančester Sitija da se vraća starim željama, ali u slučaju brazilskog veziste trostruki uzastopni šampion Engleske mogao bi da napravi izuzetak. Zapravo, Siti, kao i minulog leta kada je nudio 70.000.000 evra, a Vest Hem odbio ponudu, ima nameru da ponovo krene po Brazilca u čijem će ugovoru od leta postati dostupna otkupna klauzula od 85.000.000 funti, odnosno oko 100.000.000 evra, javlja britanski Atletik.

Ipak, nije sve baš tako čisto i jednostavno u dosijeu nekadašnjeg izdanka Flamengove fudbalske škole. Možda je pomalo palo u zaborav, ali nakon odičnog odgovora Čekićara Siti i nije nastavljao poteru za ofanzivnim vezistom. Ručnu kočnicu Siti je povukao nakon što je Engleska fudbalska asocijacija podigla optužnicu protiv Brazilca za nelegalno klađenje.

Izabrane vesti

To je trenutno jedna prepreka, budući da, uprkos objavama Fudbalskog saveza Brazila da se trenutno ne vodi nikakav proces protiv Pakete, Atletik uverava da to nije istina i da Brazilac još nije zatvorio to neslavno poglavlje. Ali ništa manje bitne nisu tranfer fluktuacije koje na leto očekuju Siti.

Da približimo, eventualni dolazak Pakete u direktnoj je vezi sa potencijalnim odlascima iz plavog dela Mančestera. A sudbina vedete Vest Hema u čvrstoj je uzročno-posledičnoj vezi sa su sudbinama Kevina De Brujnea i Bernarda Silve. Odlazak jednog od njih dvojice iz kluba u kojem su stekli status legendi, otvorio bi vrata Etihada Paketi.

I Belgijanac i Portugalac odbili su prošlog leta unosne ponude iz Saudijske Arabije, međutim Atletik u De Brujneovom slučaju najavljuje da se sprema novi napad sa Arabijskog poluostrva, dok je Silva još od 2021. godine viđen u Španiji gde mu živi porodica, ali su emisari Sitija ipak uspevali da ga zadrže. Sada Silva u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra i realno je da će biti sijaset interesenata za njegov potpis dolazećeg leta. Ako pitate malog mađioničara, prva želja je bila i jeste Barselona.

Siti je prošlog leta pustio igrače poput Ilkaja Gundogana i Rijada Mareza, te je kako je znao i umeo, morao da zadrži Silvu. Sada deluje da Građani i te kako razmišljaju unapred i utabavaju teren za potencijalni odlazak Portugalca. Uz Paketu, na listi želja je još nekolicina igrača, ali shodno okolnostima, Brazilac je prvi pik. Jednostavno, Siti je uveren da je Džamal Musijala teško uhvatljiv i da će ga Bajern ubediti da produži ugovor, a na radaru je i Jozua Kimih. Ne zaboravimo ni da na leto, posle eksplozije u Đironi (pozajmljeni igrač Troe, koja je takođe deo Siti grupe) stiže levokrilni napadač Savio.

Iz vizure Sitija, Paketa je idealna zamena za Bernarda Silvu i šampion Engleske ima povratnu spregu od samog fudbalera da želi da nastavi karijeru na Etihadu. Sredinom septembra prošle godine, nakon letnjeg prelaznog roka u kojem ga Siti nije ulovio, videli smo očinski zagrljaj Pepa Gvardiole i Pakete. Španski stručnjak je još tokom Paketinih dana u Lionu (2020-2022) shvatio da je to fudbaler kojeg bi mogao da koristi kao plejmejkera, kao krilo koje poput Bernarda ulazi u sredinu, a po potrebi i povučenije u gradnji igre. I zato ako se sve kockice slože, eto u najavi trransfera od 100.000.000 evra!


tagovi

Lukas PaketaMančester SitiVest Hem

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara