""
""

Opet taj Gabijadini! Napoli drhtao 20 minuta, ali pregrmeo Speciju! Debitovao Pavoleti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.17. | 23:14

Tim Mauricija Sarija plasirao se u četvrtfinale italijanskog Kupa - 3:1

Opet taj Manolo Gabijadini. Protiv Fjorentine i Sampdorije bio je jedan od aduta sa klupe, a ovog puta delovao je iz prvog plana! Napoli je pregrmeo snažan otpor Specije i rezultatom 3:1 obezbedio plasman u četvrtfinale italijanskog Kupa.

Izabrane vesti

U danima kada se sve više govori o tome da će Gabijadini otići, italijanski golgeter opet je poneo oreol heroja i čoveka koji je pogurao Napoli.

I opet se postavlja pitanje - da li je Gabijadini treba da ode ili da ostane? Ali, to je tema za neke druge redove...

Specija je pruža jak otpor i prvi deo utakmice odigrala gotovo bez greške. Počelo je košmarno, pogotkom Pjotra Zjelinskog u 3. minutu susreta. Jednostavno duplo dodavanje sa Lorencom Insinjeom kojim je razdrman ceo vezni red gostiju, a onda i trk poljskog reprezentativca iz kojeg je mogao da se nazire ubedljiv trijumf. 

U nastavku utakmice Specija je počela da igra daleko ozbiljniji fudbal, pa je samim tim i zapretila nekoliko puta. A onda je napadač gostiju Antonio Pikolo svega deset minuta pre odlaska na odmor poravnao rezultat posle jedne kontre i najavio eventualnu grčevitu bitku za prolaz dalje. Ali, nada Specije trajala je svega 20 minuta.

Jer, Napoli je u blckrigu razbio sve iluzije da bi utakmica mogla da dobije neočekivan ishod. Prvo je Emanuele Đakerini bio precizan u 55. minutu posle fantastičnog volej udarca, da bi nepunih 120 sekundi kasnije Gabijadini stavio tačku na pobedu i smirio uzrujane navijače.

Do kraja susreta Napoli nije uspeo da iskoristi još dve kolosalne šanse i tako uveća pobedu.

Poslednjih deset minuta utakmice odigrao je i novi centarfor - Leonardo Pavoleti, koji je na terenu zamenio upravo Gabijadinija


tagovi

SpecijaSerija APjotr ZjelinskiNapoliManolo GabijadiniItalijaEvropaEmanuele Đakerini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara